Audi A3 8p 1.6 czy warto? - głównie jazda po mieście

02 Sie 2021, 19:54

Mirozic napisał(a):Właściciel pisał ponadto, że założył metalową osłonę na silnik i podniósł sprężyny na przodzie, nie wiem czy to plus czy minus

Plus, osłona silnika w bravo to tylko pewien epizod :D Po jakimś czasie jej nie ma. To auto ma przód niżej niż tył, sam dopasowałem sprężyny tak, żeby podnieść przód. Wygląda dużo lepiej i ciężej zerwać miskę.
Gość114260

02 Sie 2021, 19:55

Tu nie ma co prowadzić wielkich domysłów pt.było nie było albo będzie. Liczy się stan auta + sprawdzibym VIN przez np.autodna.
Ogólnie mam mieszane uczucia co do opisu i lpg.
Jak byłaby niższa cena, auto nie ulepione to pewnie bym je kupił z założeniem i tak zrobienia gruntownego serwisu olejowo rozrządowego.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

02 Sie 2021, 19:58

Tym bardziej biorąc pod uwagę że to Fiat i 2007 rok, sprzedającemu chyba nie zależy żeby się szybko pozbyć, albo liczy że mu się zwróci zmiana zegarów i instalacja LPG
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

02 Sie 2021, 20:11

Mirozic możesz pojechać i spróbować jazdy tjetem :D

galakty napisał(a):Tym bardziej biorąc pod uwagę że to Fiat i 2007 rok, sprzedającemu chyba nie zależy żeby się szybko pozbyć, albo liczy że mu się zwróci zmiana zegarów i instalacja LPG

Tak naprawde to wszystko jest wróżeniem z fusów. To auto jako świeżak jest warte max.17-19k. Do tej kwoty doliczyć trzeba gaz używka około 1,5k i ewentualne plusy serwisowe i brak ulepienia (o ile jest ten brak).
Ze Szwajcarii był pewnie sprowadzony albo po jakiś drobnych szkodach albo coś nie grało z techniką co jest o tyle dobre że technikę łatwo można ogarnąć a ulepienie nie za bardzo.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

02 Sie 2021, 20:22

Spróbuje :D

Ogólnie sprawdziłem VIN tak jak mówiłeś, data przeglądu i ubezpieczenia się zgadza, pierwsza rejestracja w kraju 15.09.2020r. Brak historii uszkodzeń, odczyt licznika na dzień rejestracji 172 200 km, więc właściciel przez prawie rok zrobił ~5500km. Jeszcze wyskoczyło mi, że 02.03.2021r ktoś właśnie też wykupił raport w autodna ale obecny właściciel jest pierwszym wlascicielem w kraju więc najpewniej wykupił raport do sprawdzenia.
Mirozic
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Samochody Lexusa pracują na lotnisku
    Naprawdę wygodne auto potrafi sprawić, że nawet długa podróż na czterech kołach jest równie komfortowa, co krótki lot samolotem. Czasami jednak trzeba skorzystać z możliwości silnika odrzutowego. Ale ...