Chcę kupić Audi A4 z 2006 roku (samochód moich marzeń), ale ...

20 Lip 2021, 23:33

Cześć wszystkim,

Jako właściciel Hondy przez całe życie zagłębiam się w Audi (samochód, którym bawiłem się jako hot-wheel i obiecałem, że kupię, gdy będę starszy). Znalazłem Audi A4 z 2006 roku (2.0T 6-biegowa manualna, FWD, Base trim) z 40 000 milami (BARDZO niski przebieg!) Poprzedni właściciel wydzierżawił go i otrzymał bardzo stałą konserwację u dealerów hawajskiego Audi. Ponieważ był z Hawajów, zakładam, że nie miał zbyt wielu miejsc, do których mógłby się udać.

Jednak nie mogę się zdecydować. Wygląda na to, że wszystko jest w porządku, renomowany dealer, dobra cena, świetny stan, jeździ jak marzenie! Niski przebieg... Jest piękny!

Wątpię tylko w jego słynną niezawodność. Potrzebuję wsparcia ze strony tej społeczności, jeśli to możliwe. Nie przeszkadza mi okresowa konserwacja (jak w przypadku każdego samochodu), ale ciągle słyszę o zepsutym gównie po tygodniu, sprawdzam zapalanie się świateł silnika i po prostu ogólnie nie lubię... To pozostawia niesmak w ustach i sprawia, że ​​moje stopy zimno. Rozumiem, że niemieckie samochody mają wyższy koszt utrzymania (zwłaszcza samochody wyczynowe/luksusowe takie jak ten) i to jest dla mnie w porządku, ale chcę coś rozsądnego. Nie coś, co psuje się tak często, jak słyszę plotki.

Proszę pomóż!

Oto [zdjęcie niedostępne]
Kabutoo
Nowicjusz

21 Lip 2021, 10:05

Z jakiego kraju jesteś bo po opisie wywnioskowałem ze nie z Polski?

Taki przebieg jest bardzo niski jak na taki wiek auta. Możesz rozwinąć co to za silnik 2.0T?

Samochód o który się dba i regularne serwisuje nie powinien się psuć tak często no chyba że będzie to jakiś naprawdę wadliwy egzemplarz.

Przebieg tego auta jest udokumentowany, są na to jakieś papiery? Do jakiego przebiegu było to auto serwisowane?
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kierowco! Odłóż smartfon podczas jazdy
    Badania pokazują, że wykonywanie połączeń przez kierowcę trzymającego telefon/smartfon w dłoni podczas jazdy dwukrotnie zwiększa ryzyko wypadku. Z kolei czytanie i wysyłanie wiadomości zwiększa to ryzyko aż 6-krotnie(1). ...