20 Lip 2021, 23:33
Cześć wszystkim,
Jako właściciel Hondy przez całe życie zagłębiam się w Audi (samochód, którym bawiłem się jako hot-wheel i obiecałem, że kupię, gdy będę starszy). Znalazłem Audi A4 z 2006 roku (2.0T 6-biegowa manualna, FWD, Base trim) z 40 000 milami (BARDZO niski przebieg!) Poprzedni właściciel wydzierżawił go i otrzymał bardzo stałą konserwację u dealerów hawajskiego Audi. Ponieważ był z Hawajów, zakładam, że nie miał zbyt wielu miejsc, do których mógłby się udać.
Jednak nie mogę się zdecydować. Wygląda na to, że wszystko jest w porządku, renomowany dealer, dobra cena, świetny stan, jeździ jak marzenie! Niski przebieg... Jest piękny!
Wątpię tylko w jego słynną niezawodność. Potrzebuję wsparcia ze strony tej społeczności, jeśli to możliwe. Nie przeszkadza mi okresowa konserwacja (jak w przypadku każdego samochodu), ale ciągle słyszę o zepsutym gównie po tygodniu, sprawdzam zapalanie się świateł silnika i po prostu ogólnie nie lubię... To pozostawia niesmak w ustach i sprawia, że moje stopy zimno. Rozumiem, że niemieckie samochody mają wyższy koszt utrzymania (zwłaszcza samochody wyczynowe/luksusowe takie jak ten) i to jest dla mnie w porządku, ale chcę coś rozsądnego. Nie coś, co psuje się tak często, jak słyszę plotki.
Proszę pomóż!
Oto [zdjęcie niedostępne]