Audi A3 8p 1.8 tfsi - głośna praca silnika

01 Maj 2018, 16:19

Witam jestem tutaj nowy wiec prosiłbym o wyrozumiałość oraz jeśli złe dodałem ten post proszę o przeniesienie.

Tak jak w tytule jestem posiadaczem audi a3 8p z silnikiem 1.8 tfsi 160 km, mój problem polega na dość głośnej pracy silnika (lub szukam już czegoś na siłe). Auto ma przejechane 133 tysiące kilometrów lecz od jakiegoś czasu bardzo niepokoi mnie głośna praca silnika, do tej pory jeździłem tylko dieslem i nie mam pojęcia czy mój silnik pracuje w 100% prawidłowo.
Nagrałem filmik prezentujący prace zimnego silnika który dodaje pod opisem. Zależy mi na szybkiej odpowiedzi, ponieważ mieszkam w Niemczech a za dwa dni jadę do polski i nie mam pojęcia czy mam się martwić czy też jechać spokojnie. Proszę o pomoc :)

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Gerki
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 05 2016
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Audi A3 8P
Silnik: 1.8 TFSI 160KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

01 Maj 2018, 21:56

Glosny i na zimnym i na cieplym? Kie byl wymienany rozrzad?
wojtk
Początkujący

Auto: Opel Corsa C
Silnik: 1.0 58KM
Rok produkcji: 2001

01 Maj 2018, 22:54

Chodzi bardzo podobnie i na zimnym i na ciepłym. Rozrząd nie był wymieniany ponieważ sprzedawca stwierdził ze nigdzie nie ma mowy o tym ze musi być wymieniony jednak on zalecał to zrobić przy przebiegu Ok 150 tysięcy. W Niemczech jest to koszt Ok 1500€, nie mam pojęcia ile może to kosztować w Polsce i czy mogę normalnie jechać do polski.
Gerki
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 05 2016
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Audi A3 8P
Silnik: 1.8 TFSI 160KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Publica 1961 rok
    Po sukcesie modelu SA Toyota pracowała nad nowym małym autkiem miejskim na rodzimy rynek. W 1961 roku w sprzedaży pojawiła się Toyota Publica. Oferowana z nadwoziami sedan, kombi, cabrio, a nawet pick-up, szybko okazała się ...
    Jak rozkodować radio w samochodzie Renault?
    Bardzo często podczas chwilowej utraty zasilania radio w samochodach marki Renault jak i Dacii będzie wymagało wpisania kodu do jego uruchomienia. Problem ten może się pojawić np. po chwilowym odłączeniu akumulatora bez podtrzymania ...