Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Trevor napisał(a):Kolego daj sobie spokój, te dwie osoby hejtują vaga od tak, dla zasady nieważne czy mowa o golfie 3 czy o Audi RS6
Po prostu vag jest be be.
franccc napisał(a):Gwarantuję ci, że jakbyś pisał w tym temacie o a4b8 2.0tdi to nikt by nie napisał, że to szrot.
Kao napisał(a):bardziej bym stawiał na kilkuletnie, kilkunasto to nadal trzymają się dobrze.
franccc napisał(a):I pogódź się z faktem, że kilkunastoletnie diesle to są w 90% zajechane szroty, twojego ukochanego koncernu również
Kao napisał(a):Nie zgodzę się z tym, owszem można trafić akurat na typowe usterki diesel ale to jest malutki procent nieszczęścia, przecież nie zmieniasz wtrysków, 2 masa czy turbo co roku. Przeważnie użytkownicy spotykają się drobnymi naprawami ale nie z falą napraw, ba mnie też otaczają głównie diesle i są to też kilkunastoletnie i jakoś ja nie widuje tych typowych dla diesla usterek w fali. Ostatnio w tamtym roku miałem taki przypadek grandisa 2.0 tdi (vw) i w przeciągu ok pół roku poszło ponad 3,5k euro czyli równowartość auta i były tam właśnie też typowe usterki czyli 2 wtryski/ 2 mas ale wcześniej 12 lat bez kompletnie żadnej awarii a na budziku blisko (już może ponad) 300k.
Nie jest tak że każdy nowy właściciel wiekowego diesla wkłada drugie tyle na start, a jeżeli ktoś tak twierdzi to tylko rozpuszcza takie wieści w necie bez doświadczenia i znajomości tematu.
aaa no to wszystko jasne.szybki napisał(a):a ja mam porównanie diesli do wszelkiej maści benzyn
Baza z danymi technicznymi samochodów marki AUDI. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne AUDI