Audi a3 8p wymiana silnika

30 Lis 2023, 21:33

Witam, mam spotkałem się na olx z silnikiem po kapitalnym remoncie z poprawioną wadą konstrukcyjną ( silnik do Audi a3 8p 2009 )
Gwarancja jest niby na 2 lata
W załączniku dołączam jak to wygląda na stronie
Chciałem się zapytać czy miał już ktoś do czynienia z kupnem takiego silnika i wyrazić swoją opinię na ten temat
Z góry dziękuję za odpowiedź
Leszek10
Obserwowany

• 30 Lis 2023, 21:50

te silniki z internetu po tak zwanych "remontach" wyglądają często tak

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

:lol: :lol:

czyli krótko mówiąc jest to silnik na szybkiego rozkręcony , lekko poczyszczony papierem ściernym i ropą...plus złożony na szybkiego po zewnątrz dimerem umyty i psiknięty spreyem, a w środku syf, kiła i mogiła, złożony na starych zużytych częściach

a ten opis z twojego zdjęcia łudząco podobny z opisem w filmie chrisa :mrgreen:

"wał korbowy mocniejszy z większą iloscią przeciwwag" :lol: :lol: :lol:
    to już chyba hit jest ...gość chyba sam nie wie co pisze :lol: :lol:
    toyman40
    Stały forumowicz

30 Lis 2023, 22:41

Leszek10 napisał(a):Chciałem się zapytać czy miał już ktoś do czynienia z kupnem takiego silnika i wyrazić swoją opinię na ten temat
    Z góry dziękuję za odpowiedź

Ja takie kupuje i to w sporych ilościach. Nie ma problemu i jest to lepsza opcja niż używka chyba że nie ma regenerowanych.
    Oczywiście staram się korzystać z w miarę sprawdzonych źródeł.
    szybki
    Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
    Auto: Toyota
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sport/Coupe

30 Lis 2023, 22:59

Dzięki wielkie za podesłanie filmiku
    Już wiem że na pewno nie wygląda to tak jak opisują
    Leszek10
    Obserwowany

30 Lis 2023, 23:04

chcesz dobrze naprawić silnik?
    zrób go sam albo zleć komuś kto to rozkręci, wymieni to co trzeba i zrobi to w sterylnych warunkach....tak naprawdę wtedy będziesz wiedział co masz...a tak to to jest dobre na handel i na rok-dwa.
    toyman40
    Stały forumowicz

30 Lis 2023, 23:33

toyman40 napisał(a):chcesz dobrze naprawić silnik?
    zrób go sam albo zleć komuś kto to rozkręci, wymieni to co trzeba i zrobi to w sterylnych warunkach....tak naprawdę wtedy będziesz wiedział co masz...a tak to to jest dobre na handel i na rok-dwa.

Tia to daj namiary na kogoś kto wyjmie silnik (najprostsze), następny rozbierze i potem następny odpowiednio obrobi a potem jestem co złoży czyli ten co rozłożył i znowu ktoś go włoży tak jak wyjął. Na końcu tej ścieżki szczęścia jesteś Ty i Twoja kasa. Jak coś się nie uda to idziesz do Pana od rozbiórki ten kieruje Cię na obróbkę Ci znowu kierują Cię do składacza a ten wpadnie na pomysł że to wkładacz. Wkładacz powie chłopie stuknij się w łeb bo silnik ktoś rozłożył potem złożył ktoś obrobił i ktoś wyprodukował graty. Zabieg przy takich śmietnikach w 100% nieopłacalny i czasochłonny.

Jak jest kumaty mechanik to ma swoje mety i daje gwarancję a zabieg trwa kilka dni a nie kilka miesięcy.

Robimy to do aut stukających spore naloty i zero problemów.
    szybki
    Moderator - Tuning

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Pięć cech dobrego kierowcy - sprawdź czy je posiadasz
      Badania przeprowadzone przez psychologów wykazują, że większość osób ocenia swoje umiejętności kierowcy jako powyżej przeciętnej, nawet mając świadomość, iż inni oceniliby je niżej. Trenerzy Szkoły Bezpiecznej ...

30 Lis 2023, 23:41

jeszcze z 5-6 lat wstecz miałem chłopaka który mi składał silniki..
    Ale już też sobie to odpuścił... a i ja nie kupuję już samochodów uszkodzonych mechanicznie.
    natomiast teraz chcąc komuś nawet i zlecić to na moim terenie NIE MA.
    A Ci co są to robią sobie sami. :lol:
    Natomiast jakbyś im chciał zlecić to już się jakoś dziwnie nikomu nie opłaca i nikt na to czasu nie ma, bo jest od razu wyliczanka..itp..
    Nawet uszczelkę pod głowicą zrobić robi się powoli problem.
    Mam jednego jeszcze ale u niego to by trwało ...pół roku.
    toyman40
    Stały forumowicz

01 Gru 2023, 07:40

toyman40 napisał(a):jeszcze z 5-6 lat wstecz miałem chłopaka który mi składał silniki..
    Ale już też sobie to odpuścił... a i ja nie kupuję już samochodów uszkodzonych mechanicznie.
    natomiast teraz chcąc komuś nawet i zlecić to na moim terenie NIE MA.
    A Ci co są to robią sobie sami.
    Natomiast jakbyś im chciał zlecić to już się jakoś dziwnie nikomu nie opłaca i nikt na to czasu nie ma, bo jest od razu wyliczanka..itp..
    Nawet uszczelkę pod głowicą zrobić robi się powoli problem.
    Mam jednego jeszcze ale u niego to by trwało ...pół roku.

I wróciliśmy do punktu wyjścia :D
    I trzeba dodać że piszemy o użytkownikach dieselków (tu polecanych bezwarunkowo) w Polsce. Z doświadczenia wiem że Ci ludzie są naprawdę w kropce gdzie słyszeli tylko teksty typu "ten TDI jest spoko bierz go" a zetknięcie ich z kwotami serwisu jest szokiem. Już nie mówiąc o nowych dieslach euro6.

Jest na tyle źle że ostatnio dla jednej firmy montowaliśmy nowy silnik z fabryki w aucie które miało 600k.km.nalotu bo zakup nowego auta wiąże się ze skrajnym badziewiem silnikowym i wielkimi kosztami serwisu.
    szybki
    Moderator - Tuning