Audi a3 a może Golf IV

25 Sie 2012, 15:02

Witam. Planuje sprzedać mojego Opla Astrę II w cenie 10-11 tysięcy (narazie to tylko plany) ponieważ wydaje mi się że auto ma za duże spalanie i chciałbym coś oszczędniejszego i tak zastanawiam się nad Audi a3 lub Golfem IV auto ma mieć 2/3 drzwi, silnik do 1,6 benzyna lub diesel nie wykluczam też LPG czy dostane w takiej właśnie kwocie 10-11 tys. (jeśli udało by mi się astrę sprzedać) jakiegoś golfa lub a3 ? Możecie mi polecić również inne auto jestem otwarty na propozycje...
Pozdrawiam
jd5080r
Nowicjusz

26 Sie 2012, 16:43

W zeszłym roku udało mi się nabyć Golfa MK4 1.6 + LPG 5 drzwiowe, comfortline + klima w cenie 10.5 tys. Brałem również pod uwagę Audi A3 które jest zwyczajnie lepiej wykonane, ładniejsze i droższe na tyle że w cenie 3 drzwiowego A3 można kupić 5 drzwiowego Golfa a to jest różnica. Jeśli chodzi o oszczędność to nie licz na nią w tych autach z silnikiem 1.6 gdyż oba modele swoje ważą a silniki lubią dużo spalić. Mój 1.6 w cyklu mieszanym spala +/- 10l/100km gazu a przy mocy 101KM to kiepski wynik. W tej chwili za pieniądze które jesteś w stanie przeznaczyć na auto można kupić 1.9 TDI które jest raczej prostym dieslem i mało awaryjnym ale to nie żaden cud techniki i wcale nie jest oszczędny jak na tę pojemność ale będzie lepszym wyborem od 1.6 w benzynie.
Patryk_
Początkujący

Miejscowość: Suwałki
Prawo jazdy: 01 03 2011
Auto: W210 220CDI

26 Sie 2012, 17:14

A Astrę to masz z jakim slnikiem ? Jak za dużo pali to może przemyśleć instalację lpg ? Moim zdaniem zamiana Astry II na Golfa 4 nie ma sensu. Ta sama klasa, silniki o podobnej mocy, zbliżona jakość wykonania i trwałość. Do tego Golf będzie trochę starszy. A3 za tyle się fajnej nie kupi.
mazur93
Początkujący

Zdjęcia: 3
Prawo jazdy: 05 12 2011
Auto: Mondeo Mk4
Silnik: 2.0 TDCI
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

26 Sie 2012, 19:00

1,6 mam w astrze a ostatnio zastanawiały mnie jeszcze 3 modele ford focus, opel vectra lub peugeot 206
jd5080r
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Lexus LX - terenowy krążownik
    Najczęściej kupowanymi autami Lexusa są obecnie SUV-y. W Polsce klienci mogą wybrać popularnego Lexusa NX lub większego Lexusa RX, tymczasem za oceanem oferta obejmuje też dwa jeszcze większe modele – GX oraz prekursora ...