Audi a3 - bixenon skretny czy nie?

05 Gru 2018, 17:36

Witam wszystkich :)
Posiadam autko Audi a3 8p już od dłuższego czasu. Ostatnio znalazłem opis ogłoszenia z którego auto kupiłem - oczywiście przypomniałem sobie też rozmowę ze sprzedającym. Mianowicie chodzi mi o aspekt lamp, bixenonów. Gość mówił że są skrętne - fakt, są samopoziomujące się, jednak nigdy nie zaobserwowałem żeby skręcały, doświetlały zakręty. Czy ktoś może mi jasno napisać jak w tym modelu dotrzeć do tego że są skrętne ale np. Funkcja w komputerze jest zablokowana? Kody lamp, innych podzespołów które by świadczyły za lub przeciw sprawie. Proszę o wytłumaczenie tego jak "idiocie" :lol: Chce wiedzieć poprostu czy mam taką funkcje czy nie - nie kupywalem auta dla skretnych lamp więc to tylko bardziej staje się ciekawostką :ok:
Z góry dziękuję za pomoc!
Mentalprowp
Obserwowany

Prawo jazdy: 0- 0-2016
Auto: Honda civic vi

09 Gru 2018, 19:16

Potrzebny ci jest interfejs. On pokaże czy masz możliwość aktywacji biksenonów skrętnych. Uzależnione to jest od elektryki - czy jest podpięta czy nie i czy sterownik ma taką możliwość.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Żółte światło na sygnalizatorze to już nie zielone!
    Co robią kierowcy, gdy zbliżają się do skrzyżowania, a światło zmienia się na żółte? Jest to pytanie które powinniśmy zadać również sobie będąc kierowcą. W praktyce wygląda to tak że jedni w pośpiechu ...
    Toyota Sports 800 - 1965 rok
    W 1962 roku Toyota zaprezentowała prototypowy model Toyota Publica Sports z dwucylindrowym silnikiem 697cc o mocy 28 KM. Dopiero w 1965 samochód trafił do produkcji, już jako Toyota Sports 800 z silnikiem typu bokser ...