Kia Optima 2.0 204 kW 277 KM światła przednie

30 Lis 2018, 19:00

Kia Optima 2.0 204 kW 277 KM światła przednie Witam , mam pytanie , potrzebuję porady dobrego magika elektryka lub osób w temacie ,na wysokości paska led u góry przy narożniku jest zapalona dioda która daje żółtą barwę , muszę ją usunąć gdyż nie przejdzie auto badań, moje pytanie jest , jak to zrobić , czy wystarczy wyjąć lampę i wyjąć np. diodę lub inny kabelek który powoduję iż się pali wraz z diodami led , czy trzeba ciąć lampę i dostęp jest jedynie od środka . Z góry dziękuję za odp.
vici03
Nowicjusz

Zdjęcia: 4
Miejscowość: Białystok
Prawo jazdy: 0-12-2004
Przebieg/rok: 7tys. km
Auto: OPEL VECTRA C GTS
Silnik: 1.8 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

04 Gru 2018, 10:08

vici03 napisał(a):na wysokości paska led u góry przy narożniku jest zapalona dioda która daje żółtą barwę
A nie są to czasem lampy na rynek USA? Jeżeli tak to samo usunięcie tego podświetlenia nic nie da bo lampy świeca pewnie symetrycznie, a u nas masz światła asymetryczne.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nie obsługuj nawigacji w czasie jazdy!
    Nawigacja satelitarna ułatwia życie rzeszy kierowców, pozwalając bez problemu poruszać się po nieznanych rejonach. Z drugiej strony korzystanie z takiego sprzętu w czasie jazdy może być przyczyną zagrożenia na drodze. ...
    Bezpieczeństwo pieszego na drodze
    Według statystyk, w 2012 roku doszło do 10 309 wypadków z udziałem pieszych, w wypadkach tych zginęło 1 167 osób, a rannych zostało 9 945 osób. Wypadki z udziałem pieszych stanowią prawie 33% wszystkich ...