Audi A3 cip_tuning

24 Kwi 2012, 18:07

Witam, panowie interesują mnie opinie na temat modyfikacji mocy przez zmiany w oprogramowaniu, dostałem propozycję do podniesienia mocy w Audi A3 1,9 seryjnie 105KM do jakichś 130/135 KM,
jest to tylko modyfikacja przez komputer nic pod maską nie ruszane. opłaca się zrobić taki myk? czy mogę mieć później jakieś problemy z silnikiem lub jego zużyciem...? proszę o profesionalną radę. Wiem tylko tyle że auto będzie mniej paliło i lepszego kopa miało
davidof3d
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 03 2008
Auto: brak

30 Wrz 2012, 00:22

Witam

Przy prawidłowej eksploatacji (gaszenie silnika ze schłodzonym olejem , szybka jazda dopiero na rozgrzanym silniku) nie powinny się pojawić inne usterki niż te które by wystąpiły bez programu.
Pierwsze co może polecieć to sprzęgło gdyż znacząco wzrośnie moment obrotowy ,a jak szybko
to jest zależne od stylu jazdy.
Tomas24
Obserwowany
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 01 01 1912
Auto: Nie mam

30 Wrz 2012, 01:13

davidof3d napisał(a):Wiem tylko tyle że auto będzie mniej paliło i lepszego kopa miało

takie rzeczy tylko w ERZE :mrgreen: bo moc się z powietrza bierze, i paliwo przez powietrze jest zastępowane :mrgreen: :ok:
auto będzie paliło więcej, ale prawdopodobnie tobie zmieni się styl/sposób jazdy
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

24 Paź 2012, 15:25

ja mam takie samo Audi i podniesione zostało do 157KM. Nie kopci, wszystko jest jak ta lala. polecam PODLY.PL
Audiii
Obserwowany

Auto: Audi A3
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Top 10 najbardziej cenionych rajdów off road
    Witaj w ekscytującej arenie wyścigów off-road, gdzie każda sekunda jest walką z nieprzewidywalnymi elementami przyrody, a każdy skręt kierownicy to decyzja o triumfie lub porażce. W tym świecie, gdzie grunt pod kołami ...