Audi A3 czy Audi A4 B7 Sedan

26 Lut 2015, 20:28

tomek70 napisał(a): laguna po lifcie

łysy30 napisał(a):Lagunę II

Nie widzisz różnicy?
407 ma więcej bolączek od b6 i tego nie da się ukryć, ale w większości ograniczają się do elektroniki. Znam przypadek użytkownika, który przejeździł swoją używaną 407 do 200 tysięcy przebiegu bez dużych awarii, ale z problemami z elektroniką. Wyraziłem obiektywną opinię, bo naprawdę wolałbym 407 i nie chodzi tu o antyVAG, chociaż nie ukrywam że nie lubię tych marek
Potrzebujesz jakiejś informacji o Peugeocie 307 lub mondeo mk4? Napisz na priv a postaram się pomóc :)
tomek70
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Ford Mondeo mk4
Silnik: 2.3 161
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2008

27 Lut 2015, 08:20

tomek70 napisał(a):Nie widzisz różnicy?

Między jakąkolwiek Laguną II (dla mnie to, czy jest przed FL czy po niewiele zmienia - i tak bym nie kupił) a A4 B6/B7? Widzę jedną - tej pierwszej z czystym sumieniem nie poleciłbym nikomu, a tą drugą owszem, warunkowo można polecać, o ile jeździ się głównie po autostradach.

tomek70 napisał(a):Znam przypadek użytkownika, który przejeździł swoją używaną 407 do 200 tysięcy przebiegu bez dużych awarii, ale z problemami z elektroniką.

tomek70, no i co z tego? :) Czy to oznacza, że skoro jednej osobie "udało się" przejechać bezawaryjnie tym autem 200 tys. km to równoznaczne jest to z tym, że to świetny, godny polecenia samochód? Mi mój znajomy mechanik, który naprawia głównie Francuzy mówił co innego...Przecież awaryjność danego modelu nie oznacza, że każdy jeden egzemplarz będzie się sypał jak domek z kart. Prawda jest taka, że kupując 407 - niezależnie od tego, jakie doświadczenia z tym autem mieli Twoi znajomi - masz duże szanse zaprzyjaźnić się ze wszystkimi mechanikami/elektrykami w okolicy. Nie mówię, że tak będzie na 100%, ale szanse na to będą większe niż w przypadku zakupu A4 B6/B7.

tomek70 napisał(a):Wyraziłem obiektywną opinię, bo naprawdę wolałbym 407 i nie chodzi tu o antyVAG, chociaż nie ukrywam że nie lubię tych marek

Więc tak naprawdę Twoja opinia nigdy nie będzie obiektywna, skoro nie przejdzie Ci przez gardło dobre słowo na temat VAG-ów :wink: O nowych modelach trudno mówić cokolwiek dobrego, ale prawda jest taka, że wśród tych starszych są dobre, godne polecenia VAG-i - ale to trzeba się przełamać i potrafić wznieść się ponad własne uprzedzenia - co tyczy się nie tylko Ciebie, a większości stałych forumowiczów. W sumie nigdy do końca nie rozumiałem skąd się to bierze, tym bardziej, że wielu z nich - na początku swojej przygody z forum - też rozglądało się za Golfem IV/Passatem B5 itp.
Sorry za OFF TOP.

Wracając do tematu, do propozycji dzidy dorzucam Hondę Civic VIII 1.8 i-vtec 140KM z pierwszego roku produkcji.
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM
Paliwo: Benzyna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Foteliki samochodowe dla małych pasażerów!
    Tylko 7% małych pasażerów podróżuje w odpowiednio zabezpieczonych fotelikach samochodowych, a do aż 40% poważnych wypadków z udziałem dzieci dochodzi podczas podróży krótszych niż 3 kilometry! ...