tomek70 napisał(a):Nie widzisz różnicy?
Między jakąkolwiek Laguną II (dla mnie to, czy jest przed FL czy po niewiele zmienia - i tak bym nie kupił) a A4 B6/B7? Widzę jedną - tej pierwszej z czystym sumieniem nie poleciłbym nikomu, a tą drugą owszem, warunkowo można polecać, o ile jeździ się głównie po autostradach.
tomek70 napisał(a):Znam przypadek użytkownika, który przejeździł swoją używaną 407 do 200 tysięcy przebiegu bez dużych awarii, ale z problemami z elektroniką.
tomek70, no i co z tego?
![Uśmiechnięty :)]()
Czy to oznacza, że skoro jednej osobie "udało się" przejechać bezawaryjnie tym autem 200 tys. km to równoznaczne jest to z tym, że to świetny, godny polecenia samochód? Mi mój znajomy mechanik, który naprawia głównie Francuzy mówił co innego...Przecież awaryjność danego modelu nie oznacza, że każdy jeden egzemplarz będzie się sypał jak domek z kart. Prawda jest taka, że kupując 407 - niezależnie od tego, jakie doświadczenia z tym autem mieli Twoi znajomi - masz duże szanse zaprzyjaźnić się ze wszystkimi mechanikami/elektrykami w okolicy. Nie mówię, że tak będzie na 100%, ale szanse na to będą większe niż w przypadku zakupu A4 B6/B7.
tomek70 napisał(a):Wyraziłem obiektywną opinię, bo naprawdę wolałbym 407 i nie chodzi tu o antyVAG, chociaż nie ukrywam że nie lubię tych marek
Więc tak naprawdę Twoja opinia nigdy nie będzie obiektywna, skoro nie przejdzie Ci przez gardło dobre słowo na temat VAG-ów
![Wink :wink:]()
O nowych modelach trudno mówić cokolwiek dobrego, ale prawda jest taka, że wśród tych starszych są dobre, godne polecenia VAG-i - ale to trzeba się przełamać i potrafić wznieść się ponad własne uprzedzenia - co tyczy się nie tylko Ciebie, a większości stałych forumowiczów. W sumie nigdy do końca nie rozumiałem skąd się to bierze, tym bardziej, że wielu z nich - na początku swojej przygody z forum - też rozglądało się za Golfem IV/Passatem B5 itp.
Sorry za OFF TOP.
Wracając do tematu, do propozycji dzidy dorzucam Hondę Civic VIII 1.8 i-vtec 140KM z pierwszego roku produkcji.