Audi A3 CZY Honda civic ?

12 Lis 2008, 14:09

Witam. Za 3 miesiące kupuję samochód (tak do 15 tys). mam swoje dwa typy - audi a3 i honde civic. MOJE PIERWSZE AUTO :) . wyraźcie swoją opinie o tych smochodach, albo przedstawcie inne propozycje. DZIEKI
lol10000
Nowicjusz

12 Lis 2008, 18:57

Według mnie to A3 będzie lepsze bo przebiegi rzędu 200tyś nie są dla niej problemem, mniej awaryjne i komfort jazdy lepszy.
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ziemia Lubuska/Dolny Śląsk

14 Lis 2008, 11:31

MG ZR
NFSU9
Aktywny

Miejscowość: WWA
Auto: 350z
Silnik: 3.5v6 300km

14 Lis 2008, 15:59

MG ZR

Możesz dokładniej opisać swoją myśl?
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ziemia Lubuska/Dolny Śląsk

14 Lis 2008, 16:22

motorro napisał(a):Według mnie to A3 będzie lepsze bo przebiegi rzędu 200tyś nie są dla niej problemem, mniej awaryjne i komfort jazdy lepszy.

Z tym się nie zgodze :lol: Honda uważana jest za mniej awaryjną markę niż Audi. I tu Audi dla Hondy nie dorasta do pięt pod tym względem. Pod względem komfortu jazdy i wykończenia Audi jest lepsze.
Jeśli lubisz szybką jazdę to bierz Civica, a jak nie to A3 będzie lepsze pod każdym innym względzie oprócz awaryjności i prowadzenia.
slowik93
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Augustów

16 Lis 2008, 09:25

Wielkie dzięki. też bardziej skłaniam sie ku hondzie, jednak czy to prawda że w civicu 6 generacji "dziwnie" wchodzą biegi?... syszałem też że częsci do audi są droższe :?:
lol10000
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Pierwsze na świecie seryjne czujniki parkowania
    Pierwsze na świecie seryjne czujniki parkowania – Toyota Corona EX – styczeń 1982. Innowacyjne rozwiązanie nie zawsze oznacza rewolucję technologiczną w motoryzacji, jednak zwiększa komfort, a czasem także i bezpieczeństwo ...