Auto do 25 tys. zł

13 Lis 2008, 21:00

Witam, przeglądałem forum, ale znalazłem tylko opinię o Octavii. W grę wchodzą 3 samochody i chciałbym aby wypowiedziano się na temat każdego z tych samochodów co ułatwi mi wybór.

- VW Bora 1,9 TDI 110KM
- Skoda Octavia 1,9 TDI 110 KM
- Opel Astra II 1,7 CDTI 80 KM

Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedzi.
Iwan
Iwan
Początkujący

Miejscowość: Gdynia

15 Lis 2008, 23:42

Astrę ma mój wujek - już sporo lat działa tak jak powinna, bez większych awarii ale wszystko robi regularnie w ASO. Spory solidny samochód ale z "ciężkim" wnętrzem - bez finezji, jak i cały samochód ale ogólnie nie jest najgorzej.

Octavię rozwalił mój kumpel czołowo - tz. on jechał Volvo a Octavia wyprzedzała i go nie zobaczyła, kumpel wyszedł bez problemu z auta (mimo że całe było do kasacji) a z Octavii niestety została konserwa - również w środku, kierowca nieprzytomny. Prędkości obu pojazdów podobne i spore - 120-130.

VW Bora - to nie Golf ale jednak cała marka kojarzy mnie się z dresowozami - wiem przesadzam :) po prostu nie lubie tej marki..
qki007
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: Zamość
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Pierwsza litera w alfabecie Lexusa to "F"
    Był rok 2006 i od premiery Lexusa IS drugiej generacji minęło kilka miesięcy. Dlaczego zatem Lexus testował nowego IS-a skrytego pod kamuflażem? Dziennikarze motoryzacyjni zauważyli, że coś się święci, kiedy zaczęły się ukazywać ...