Hej wszystkim!
Piszę tutaj ponieważ mam problem z wyborem auta. Niedawno zdałem prawo jazdy (W końcu po przekładaniu z roku na rok
![Śmiech :lol:]()
) i przymierzam się do zakupu auta. Jako, że nie znam się w ogóle na samochodach, to proszę was o pomoc w wyborze
Pierwszą moją propozycją jest Volvo V40 '17 - '19. Samochód ten z zewnątrz bardzo mi się podoba. Problem jest z wnętrzem które według mnie jest zbyt kanciaste.
Drugim wyborem jest Audi A3 '17 - '19 (sedan lub hatch). Ten samochód mi się strasznie podoba ale z opcjami znacznie przekracza budżet (Mogę se pozwolić tylko na wirtualny kokpit) a bez opcji, auto wydaje się gołe w środku
Volvo prowadziłem a w Audi A3 jechałem jako pasażer. Audi dla mnie wydaje się mniejsze i zwinniejsze i w ogóle mam jakieś takie odczucie (Audi S3 full opcja, nie wiem jak to będzie ze zwykłą A3). Volvo za to wydaje mi się takie trochę ciężkie wielkie i masywne (Duże lusterka itp)
Waszym zdaniem które wybrać? Koszty utrzymania nie mają dla mnie znaczenia. Bardziej interesuje mnie prowadzenie, komfort i technologie użyte w aucie.
//Edit
Przeglądając samochody wpadł mi w oko Ford Focus new który oferuję znacznie więcej na poziomie elektroniki od wymienionych wcześniej aut.