21 Mar 2019, 14:59
Chciałbym was prosić o pomoc w wyborze auta za około 30k. Żeby ułatwić sprawę, pozwólcie, że napiszę parę zdań o sobie żebyście wiedzieli co doradzić. Mam 25 lat, do pracy dojeżdżam 20 km w jedną stronę 5-6 razy w tygodniu. Niedługo się żenię ale dzieci jeszcze nie mam i nie planuję w najbliżej przyszłości więc kombi odpada na starcie. Do tej pory jeździłem Clio 2 w dieslu i wydałem fortunę na doprowadzenie go do stanu używalności, stąd wolałbym wybrać benzynę z lpg. Chciałbym coś przede wszystkim komfortowego, żeby nie paliło 10 l, a jak do tego będzie jakoś wyglądało to jeszcze lepiej. 3 drzwiowe mogą być ale nie upieram się przy tym. Rocznik najlepiej 2012 wzyz. Do tej pory brałem pod uwagę Megane 3 coupe 1.6 z lpg, giulietta 1.4 turbo, citroen C5 (niestety lgp to roczniki 2008-9... A 2011/2012 to diesle i 1.6 thp, którego opinie są raczej kiepskie) i to chyba byłoby na tyle. Czekam na wasze propozycje i bardzo prosiłbym o jakaś argumentację. Nie upieram się przy żadnym modelu, chcę się czegoś dowiedzieć i może otworzycie mi oczy na coś nowego. Pozdrawiam.