Audi a3 czy warto z takim silnikiem przy takich felgach

17 Maj 2011, 10:26

witam chcialbym zapytac co myslicie o tej audi [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
czy ten silnik bedzie dobrze szedl na tych 16 felgaCH i ile by wynioslą by mnie oplaty zeby go zarejestrowac w polsce??? bez ubezpieczenia chcialby wiedziec tak orientacyjnie prosilbym o szybko odpowiedz
andriu051
Nowicjusz

Miejscowość: łomża

17 Maj 2011, 10:35

90KM powinno wystarczyć.Ogólnie auto jest z Francji a więc polecam go sprawdzic dokładnie pod względem blacharskim (na zdjęciach wydaje mi sie że przedni zderzak troche jest opadnięty,przedni lewy kierunkowskaz też mi sie wydaje opadnięty no i ten wypucowany silnik).
Koszt opłat rejestracyjnych to około 1200-1500zł.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

17 Maj 2011, 11:35

a czemu on ma tablice francuskie? dawno nie ściągałem samochodu ale z tego co mi sie wydaje żeby do polski ściągnąć auto trzeba najpierw go wyrejestrować, czyli oddać tablice..
Pawelcode
Początkujący

Miejscowość: Warszawa

17 Maj 2011, 11:51

Widać ze tył miał malowany, choćby po lampach poliftowych, złym umiejscowieniu znaczków.
Z Francji wracasz normalnie na tablicach poprzedniego właściciela
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

17 Maj 2011, 12:08

Rzeczywiście tył wygląda bardziej "świeżo" ale jeśli chodzi o silnik to jest najlepsza odmiana silnika tdi (choć nie najmocniejsza) na jego bazie powstała legenda. Jednak ogólnie trzeba przyjrzeć się autu z bliska bo niestety te sprowadzane są często po przejściach.
Grigorij
Początkujący

Miejscowość: Wrocław

17 Maj 2011, 12:16

Lampy może ktoś zmienił bo może mu sie poprzednie nie podobały,ja sam u siebie w maluchu będę zmieniał i to znaczy że mam auto powypadkowe?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

17 Maj 2011, 13:44

ten przebieg tez mi sie wydaje malo realny, wiekszosc diesli jakos z takich lat nie moze przekroczyc magicznego 200 tys, ja w benzynie z tego roku mam 190 tys...
s1ash
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ze wsząd

17 Maj 2011, 14:58

Ale słuchajcie o czym tu jest mowa.. to jest oferta on handlarza czyli facet musi jeszcze na nim zarobić a żeby tak sie stało sprowadzają największe szroty jakie da sie znaleźć. licznik pewnie o połowe cofnięty, polerka, pranie i już wygląda o niebo lepiej.
Pawelcode
Początkujący

Miejscowość: Warszawa

17 Maj 2011, 15:22

s1ash napisał(a):ten przebieg tez mi sie wydaje malo realny, wiekszosc diesli jakos z takich lat nie moze przekroczyc magicznego 200 tys, ja w benzynie z tego roku mam 190 tys...
a czym się tóżni przebieg diesla od przebiegu benzyny?? :mrgreen:
13 letnie auto powinno mieć koło 200 tysi albo więcej ;) czarować się nie ma co, nie sprzedaje niejeżdżonych samochodów obcym ;)
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

17 Maj 2011, 15:25

dieslem sie zazwyczaj wiecej jezdi :] kurde mogl by rząd coś zrobić z tym kręceniem liczników to średnia by była 250 :mrgreen:
s1ash
Początkujący
Awatar użytkownika

17 Maj 2011, 15:29

nie wiem skąd masz takie prze świadczenie :mrgreen:
dieslem się jeździ tyle co benzyną, osobiście nawet beną jeżdżę dużo więcej niż dieslem :wink:
takie stereotypy to były dobre w latach 80 kiedy różnica w cenie i spalaniu rzeczywiście była kosmiczna, teraz w zasadzie nie ma wielkiej różnicy, a nowoczesne diesle w awaryjności wypadają nawet gorzej od benzyny :wink:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

17 Maj 2011, 15:38

To moze starej daty jestem że mi tak zostało :] no ale zreguły ropniaki wiecej wytrzymuja to sie i wiecej jezdzi :D, nowe diesle to całkiem inna historia za duzo w nich bajerów i eko rozwiazan jak te filtry czasteczek stałych itp niepotrzebne badziewia.
s1ash
Początkujący
Awatar użytkownika

17 Maj 2011, 19:44

pocieszny napisał(a):nie wiem skąd masz takie prze świadczenie :mrgreen:
dieslem się jeździ tyle co benzyną, osobiście nawet beną jeżdżę dużo więcej niż dieslem :wink:
takie stereotypy to były dobre w latach 80 kiedy różnica w cenie i spalaniu rzeczywiście była kosmiczna, teraz w zasadzie nie ma wielkiej różnicy, a nowoczesne diesle w awaryjności wypadają nawet gorzej od benzyny :wink:

Wielkiej różnicy w spalaniu nie masz jak porownasz sobie patrola w dieslu z golfem w benie.
Może w Polsce tak jest ze kupuje się diesla bez względu na roczny przebieg, ale na Zachodzie diesel to 30kkm/rok i wiecej.

Barol, nie rozbrajaj mnie... Uważasz ze handlarz zmienił klosze tył i przekleil oznaczenia modelu bo wydawało mu się ze tak jest ladniej? Na jakim Ty świecie żyjesz. To są koszty.
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

18 Maj 2011, 10:36

Na znaczkach sie nie znam jak mają być a co do lamp to może we Francji już ktoś zmienił.
Barol
Awatar użytkownika

18 Maj 2011, 11:04

Handlarzyna nawet zdjęć porządnie nie zrobił , są ciemne także nic na nich nie dojrzysz czy są ryski małe zagniecenia, jak lakier, itd. Co do opłat to powinno się zamknąć w 2000pln. 1200-1500 opłaty+rejestracja i średnio 500 samo OC jak masz zniżki.
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki