Witam, poszukuję auta do 7 tyś zł(w tej cenie chcę się zamknąć z wszystkimi wydatkami związanymi z przeglądem, przerejestrowaniem, itp). Chcę aby auto było
w miarę nowe w sensie wyglądu(nie interesują mnie fiesty, corsy, punto, tico, itp). Chciałbym aby auto było wygodne, tylko sedan/hatchback, aby się przyjemnie jeździło. Pojemność to max 1,8.
Co do wymagań to chyba tylko klimatyzacja i elektryczne lusterka, szyby oraz aby przede wszystkim było w 100% sprawne. Chciałbym też aby nie przekraczało spalania 7l/100 w trasie(przy optymalnej jeździe, tylko czasami jeżdżę tak 120-130). Chcę też aby nie łapało łatwo rdzy, ponieważ na 80% nie będzie garażowane. Na pewno nie chcę gazu, nie mogę się zdecydować między dieslem a benzyniakiem, co polecacie? Zimą nie chciałbym mieć problemów z odpalaniem, więc chyba się zdecyduję na benzyniaka, ale liczę na Was, bo macie pojęcie większe niż ja.
Zastanawiałem się nad A3, ponieważ strasznie mi się podoba, ale mam obawy, że w tej cenie kupię szrot... A bardzo chciałbym być właścicielem A3
Na pewno nie chcę VW, BWM oraz Renaulta(ojciec posiada). Czytałem sporo i polecają mi Civic'a, lecz słyszałem, że posiada słabą blachę. Nad innymi samochodami nie czytałem tak dużo, ale co sądzicie o Volvo S40, Citroen Xsara, Peugeot 406, może jakiś Rover, Marea, Astra II a może coś całkiem innego? Jeśli polecacie jakieś auto prosiłbym też o silnik i tego typu szczegóły, które są bardzo znaczące.