Audi A3, Focus ST, Lancer Sportback czyli auto do 80tys.

13 Sty 2009, 08:58

Jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma ( dotyczy umiejętnosci, notabene Twoich )
Baqś

13 Sty 2009, 11:08

Cóż za zabójczy argument :roll:
eaxene
Aktywny

Miejscowość: Toruń

13 Sty 2009, 12:38

No tak.. a wracajac do tematu co myslicie o tych konkretnych samochodach, jesli mielibyscie 80 kafli do wywalenia to Audi A3 ewentualnie troszke starsze S3, czy moze jednak cos innego ? Nie potrzebuje wariata bo sam 20 lat doswiadczenia za kolkiem nie mam, 170 km wystarczy. Najwazniejsza frajda z jazdy i musi wygladac jak 'samochod dla mlodego czlowieka' ;)
Saj
Nowicjusz

13 Sty 2009, 14:29

Saj napisał(a):No tak.. a wracajac do tematu co myslicie o tych konkretnych samochodach, jesli mielibyscie 80 kafli do wywalenia to Audi A3 ewentualnie troszke starsze S3, czy moze jednak cos innego ? Nie potrzebuje wariata bo sam 20 lat doswiadczenia za kolkiem nie mam, 170 km wystarczy. Najwazniejsza frajda z jazdy i musi wygladac jak 'samochod dla mlodego czlowieka' ;)

Ja bym poszedł w Audi S3 z 2.0TDI 170PS Quatro.
Baqś

13 Sty 2009, 16:42

No, Audi to chyba najlepszy wybór w twojej sytuacji...
piotreq
piotreq
Zaawansowany

Miejscowość: Bydgoszcz

13 Sty 2009, 17:50

Albo WRX:) taki 3-4 letni
Baqś

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Hybrydy dominują na rynku aut na prąd
    Polski rynek zelektryfikowanych samochodów zupełnie nie przypomina już tego sprzed kilku lat. W tym roku wybór hybryd i samochodów elektrycznych obejmuje ponad 130 modeli z wszystkich segmentów. ...
    "Samoczyszczący się" samochód Nissana
    Mycie samochodu to niezbyt przyjemna, a w dodatku kosztowna konieczność. W odpowiedzi na to Nissan rozpoczął testowanie innowacyjnej powłoki lakierniczej, do której nie przylega błoto, woda ani zwykły brud. Być może ...

13 Sty 2009, 18:15

Masz 20 lat ale mam nadzieje że jeździsz od 18stki.. bo jak dopiero zdałeś prawko to wszystko co ma 150KM powinno Ci być obce.

Ze swojej strony polecę dla kolegi jak zwykle Alfę Romeo - tym razem Brerę:

Audi A3, Focus ST, Lancer Sportback czyli auto do 80tys.

[link do oferty na Allegro wygasł] przebieraj sobie w tym linku :).

Dla mnie był by najlepszym silnikiem 210 KM 2,4 JTDm (taki jak mam w 156) ale jeśli chcesz benzynkę to można polować i targować silniczek 3.2 -> 260 KM. Jednak "zwykły" 2.2 też Ci wystarczy -> 185 KM.

Brera ma napęd na 4 łapy. Jeździłem tym cudem, pięknie trzyma się drogi, przyspiesza momentalnie. Silnik 2,4 JTD przy prędkościach 200-240 km/h nie łyknie więcej jak 10 l ropy! Benzynowe sporo ale ważniejsza jest radość z jazdy - a we włoskich autach ją dopiero można poczuć :).
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: Zamość

13 Sty 2009, 18:26

Ładne autko, ale z tym że we włoskich samochodach można tylko poczuć radość z jazdy to mocno przesadziłeś :lol:
Podoba mi sie ta Alfa ciekawo jak z awaryjnością :twisted: :wink:
slowik93
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Augustów

13 Sty 2009, 18:30

Nie jestem obiektywny co do tej radości w innych autach - wiem :) ale wiele osób potwierdza moją opinię, nawet zwolenników niemieckich i japońskich "bez awaryjnych" aut - że jednak we włoskich jest to "coś".

Tematu awaryjności, proszę nie dotykajmy :) jak się zaraz ktoś czepi że "Alfa = awaryjność" bo tak po prostu to się zrobi wątek na kilkaset stron żeby wyjść na prostą i wyprowadzić tego człowieka z błędu :P. Powiem szczerze że na benzynówkach Alfy się nie znam za bardzo bo się nimi nie interesowałem, jednak mogę się dowiedzieć wszystkiego. Co do jednostki JTD jest to na prawdę dopracowany silniczek i w ciemno można brać tego ropniaczka.
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

13 Sty 2009, 18:39

To jest dopiero frajda, ASR jest ale ESP nie ma, wiec w zakrecie na mokrej nawierzchni, nawet przy odrobiie gazu moze byc nieciekawie.No ale do Porsche trzeba miec umiejetnosci
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
-BMW 5 E60 (od 2003)
-Foca RS I, stary ale jary :D
-Audi S3, troche trudno za ta kwote dostac...
-AR Brera , tez troche trudno za ta kwote, ale alfy szybko traca na wartosci
marcin94
Aktywny

Auto: E60 530d M-Sport
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

13 Sty 2009, 18:53

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem autora ale jeśli chodzi o auto usportowione, mocne i wyróżniające się z tłumu to kupując Focusa i Audi (oprócz tych na prawdę najnowszych modeli z mega mocnymi motorami i kosztującymi fortunę) nie wyróżnisz się z tłumu. Tak niestety jest że większość ludzi nie widzi różnicy miedzy RS6 a A4. Jednak to Tobie ma się podobać i kupujesz co chcesz. Jeśli jednak chcesz żeby się oglądali na ulicy to Porshe czy Brera to na prawdę jest TO wyjście :).
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

13 Sty 2009, 19:11

Porshe i Brerra? Ty się z koniem na łby zamieniłes?
Toz to nic wspolnego nie ma. Jak mi się większosc alf podoba ( tylko z wyglądu ) to brera ma okopny ten tył, taki w sam raz do lanosa po " wjeskim tjuńinku"
Baqś

13 Sty 2009, 19:23

Baqś napisał(a):Porshe i Brerra? Ty się z koniem na łby zamieniłes?

Nie przesadzasz????? :evil: :evil: :evil:

Baqś napisał(a):Toz to nic wspolnego nie ma.

No nie ma, ale oba auta się podobają, ludzie się oglądają za nimi..

Baqś napisał(a):Jak mi się większosc alf podoba ( tylko z wyglądu ) to brera ma okopny ten tył, taki w sam raz do lanosa po " wjeskim tjuńinku"

Widocznie nie widziałeś Brery na żywo - a to całkiem inna bajka. Mi się na fotkach też nie podobała ale na żywo to co innego. To jest na prawdę piękny samochód a w prowadzeniu niektórzy mówią że lepszy od Porshe - nie mogę niestety sprawdzić.
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

13 Sty 2009, 20:27

Brere widze kazdego dnia, stoi taka niebieska obok mojego sklepu ( miejsca pracy ) jest to auto mojego sąsiada ( biznesowego, że tak powiem ) i miałem okazje jechac tym autem, większego wrazenia na mnie nie robi.

Wiesz pewni ludzie mówią, że Fiat ma lepsze przeniesienie napędu od Subaru i co tez w to uwierzysz?

Ja osobiscie jestem fanem Subaru, mam flagowy model tej marki i nie wymienie go na inne auto, bo tyle przyjemnosci co daje mi impreza ( stara bo stara 5 lat, niby najlepsze wydanie) nie da mi żadne inne auto.
Baqś

13 Sty 2009, 21:08

Mi też sie ten (używając polszczyzny :) )"Brer-owski" tył niepodoba, nawet na żywo (fot.) Choc auto ogólnie robi wrażenie.
Zdjęcie
Ps. Na tym samym parkingu (w Tychach kolo Piramidy) widziałem pomaranczowe 350z po lekkim tuningu(ospoilerowanie : zderzaki, progi itp.) i powiem szczerze ze Brera wyglądem się nie umywa do Nissana :)
Apropo moze 350Z?? :D
marcin94
Aktywny

Auto: E60 530d M-Sport
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005