Audi A3, Focus ST, Lancer Sportback czyli auto do 80tys.

14 Sty 2009, 04:25

Zrobilo sie ciekawie, mysle, ze Porsche czy Nissan 350Z to jednak troche za wysoka polka, podchodze realnie do moich umiejetnosci i sadze, ze kwestia czasu byloby posadzenie go w rowie albo zwodowanie z jakichs 10 metrow ;) Myslalem nad Subaru ale raczej nie interesuje mnie 'lotniskowiec' :) Cos malego, szybkiego dlatego 3 drzwiowe wydaje sie w sam raz.

Apropo rzucania sie w oczy.. sam model nie musi sie rzucac w oczy, zawsze mozna nad nim popracowac i przy odrobinie wyczucia zrobic cos naprawde fajnego. Chodzi mi raczej o konkretne opinie o tych samochodach, czy warto zainwestowac kupe kasy w Audi bo nie placi sie za nazwe i mozna liczyc, ze sie rozsypie i da maksimum frajdy czy warto kupic o polowe tanszego Focusa z mocniejszym silnikiem, bo oprocz tego, ze bedzie mial okrojona elektronike i nie bedzie mial chlodzonego schowka na napoje (;)) wyjdzie na to samo. Kompletny laik :)
Saj
Nowicjusz

14 Sty 2009, 11:30

A Brera?
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: Zamość

14 Sty 2009, 11:46

Jak juz mowilem mlodzian ze mnie i na naprawach znam sie srednio.. mam nadzieje, ze Cie nie urazilem ale skoro kazdemu Alfa kojarzy sie z serwisem to cos w tym musi byc :P Myslalem tez nad Cupra ale nowy Leon nie wyglada fajnie a stary.. jest stary. Przejrze Brere, moze jednak sie myle..
Saj
Nowicjusz

14 Sty 2009, 15:28

Kolejny stereotyp o tym, że AR się psują.. Naprawde, Alfa wiele się poprawiła...
piotreq
piotreq
Zaawansowany

Miejscowość: Bydgoszcz

14 Sty 2009, 15:42

Proszę Cie nie słuchaj stereotypów a jak już się czepiasz awaryjności to zobacz o co chodzi - stare Alfy miały zjebany konstrukcyjnie wariator w benzynach - stąd ten mit.

Nowe silniki diesla są najlepsze na rynku w Alfach, benzynowe są udoskonalone tak samo..

Obejrzyj Brerę, pojeździj.. zobaczysz zakochasz sie.
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: Zamość

14 Sty 2009, 16:50

qki007, nie chce Cię urazic ale pisząc to co piszesz zachowujesz się jak typowy frajer. Sam masz Alfe i wszystkich do niej namawiasz ale jesli ktos Ci mówi nie to Ty mu wylatujesz z idiotycznymi tekstami, ze alfy sa najlepsze na swiecie, i że ich diesle są najlepsze. Informacja zapewne z forum Alfy, która nijak ma się z prawdą. Może to prawda, że nowe alfy się nie psują, ale co do tych silników to nie ma bata, nie są najlepsze a wręcz ja bym ich nie zaklasyfikował do pierwszej piątki:)

I nie rob tutaj idotycznego flame dotyczącego alfy bo autor juz powiedział, że jej nie chce.
Baqś

14 Sty 2009, 17:03

Doceniam Twoja pasje i oddanie Alfie ale to duzo pieniedzy i wolalbym sie kierowac ku sprawdzonym i uznanym markom. Zastanawialem sie rowniez nad BMW serii 1 poniewaz slyszalem bardzo pochlebne opinie ale nie wyglada juz tak atrakcyjnie jak chocby A3/S3 czy Focus. Ma ktos jakies doswiadczenie z seria 1 ? I czy naprawde A3 ma tak wiele wspolnego z Golfem ? 'Bo jesli tak, to po co przeplacac ?' ;)
Saj
Nowicjusz

14 Sty 2009, 17:18

Saj napisał(a):Doceniam Twoja pasje i oddanie Alfie ale to duzo pieniedzy i wolalbym sie kierowac ku sprawdzonym i uznanym markom. Zastanawialem sie rowniez nad BMW serii 1 poniewaz slyszalem bardzo pochlebne opinie ale nie wyglada juz tak atrakcyjnie jak chocby A3/S3 czy Focus. Ma ktos jakies doswiadczenie z seria 1 ? I czy naprawde A3 ma tak wiele wspolnego z Golfem ? 'Bo jesli tak, to po co przeplacac ?' ;)

Mozesz przewertowac moje posty, pisałem duzo o seri 1 bo sam taką miałem jakis czas temu z silnikiem 2.0D 177PS. Auto jest godne uwagi, jesli Ci nie przeszkadza BMKa, to komfort jaki da CI to auto jest nie zastąpiony, no i to RWD, mniam mniam:)
Baqś

14 Sty 2009, 17:26

Auto jest godne uwagi, jesli Ci nie przeszkadza BMKa

Zalezy co masz na mysli ;)
Saj
Nowicjusz

14 Sty 2009, 17:33

Wiesz, zyjemy w polsce gdzie BMW jest kontrowersyjną marką. Jedni ją lubią a Ci drudzy jej nie nawidzą bo poprostu ich na nią nie stac. Więc jesli zaczliczasz się do tej pierwszej grupy to seriia 1 jest ciekawym rozwiązaniem.
Baqś

14 Sty 2009, 17:40

Chyba najmniej mnie interesuje kto cos o tym pomysli, ja sam nic przeciwko BMW nie mam :) Podchodze do sprawy jak ekonomista tj cena/jakosc/frajda z jazdy/wyglad. Z tego co przegladnalem to Audi A3/S3 prezentuje sie lepiej, tzn za takie same pieniadze mozna dostac duzo mocniejszy silnik i lepsze wyposazenie. Wiem, ze frajdy z jazdy nie da sie zmierzyc w zadnej skali ale podejrzewam, ze wystarczy mi, ze to bedzie MOJ samochod, wiec tym tez sie nie martwie ;) Wiec cena/jakosc, chce tylko wybrac ten model, w ktorym dostaje najwiecej za konkretne pieniadze. Audi prezentuje sie naprawde w porzadku w stosunku do innych jednak mam wapliwosci w porownaniu do Focusa ST. Powiedzmy, ze wyglad obu podoba mi sie tak samo, wyposazenie porownywalne ale w Focusie dostaje silnik 225km za 55 tys a w Audi 170km za 70 tys. Kwestia czy amerykanski gigant nie rozsypie sie za czwartym zakretem ;)
Saj
Nowicjusz

14 Sty 2009, 17:51

Nie chodziło mi o opinie innych a Twoją na temat BMW, czyli wszystko okej.

A co do tych 225PS w fordzie i 170 w audi jest to mniejwiecej równe bo Ford daje Ci FWD a audi AWD. Oczywiscie, że na prostej drodze suchej wygra ford, ale w zakrętach czy na mokrej drodze czy w zimie Ford nie ma żadnych szans z Audi Quatro.

Jesli chodzi o BMW to faktycznie 1 jest dośc droga, i jednak audi ją wyglądem przewyzsza ( kwestia gustu ) ale co do samej marki i wykonania wydaje mi się, że bmw jest jednak lepsze.
Baqś

14 Sty 2009, 17:53

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Baqś

14 Sty 2009, 17:56

To teraz calkowicie subiektywnie - ktore z ww Ty bys kupil majac do wydania 80 tys ? Raczej nie nastawiam sie na S3 quattro bo cena zdecydowanie przewyzsza moj limit wiec raczej wolalbym porowywac reszte samochodow do A3. Focus dynamika i przyspieszeniem przewyzsza A3 a to wlasnie chyba daje najwieksza frajde ? :) Pozatym jesli bylby to Focus to zostaje w kieszeni 25 tys a z tym mozna juz zrobic cuda.
Saj
Nowicjusz

14 Sty 2009, 17:59

Uuu ciekawa opcja jednak 80 tys jest dla mnie granica ostateczna wiec bardziej sklanialbym sie w strone 70 niz 90 ;) Moze byc nawet 2006.
Saj
Nowicjusz