Audi A3, Focus ST, Lancer Sportback czyli auto do 80tys.

15 Sty 2009, 09:42

Nie chce Cie martwic ale takie Shelby pali w miescie około 25L:)
Baqś

15 Sty 2009, 12:09

[link do autocentrum.pl wygasł]

Od 10 do 15 litrów na 100 km.

Ale najlepszy brecht jest tutaj:

[link do autocentrum.pl wygasł]

Osiągi
prędkość maksymalna
skrzynia manualna: 180 km/h

Porażka..
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: Zamość

15 Sty 2009, 18:57

Aż dziwne... W końcu waży jedyne 1500 kg...
piotreq
piotreq
Zaawansowany

Miejscowość: Bydgoszcz

15 Sty 2009, 21:13

qki007 napisał(a):Proszę Cie nie słuchaj stereotypów a jak już się czepiasz awaryjności to zobacz o co chodzi - stare Alfy miały zjebany konstrukcyjnie wariator w benzynach - stąd ten mit.

Nowe silniki diesla są najlepsze na rynku w Alfach, benzynowe są udoskonalone tak samo..

Obejrzyj Brerę, pojeździj.. zobaczysz zakochasz sie.

Troszke przesadzasz... Moze i Fiat jest pionierem w tematyce Diesli, zarowno jako pierwsi wprowadzili bezposredni wtrysk oraz Comon Rail, ale na chwile obecna JTD trzeba plasowac napewno za silnikami z stajni Mercedesa oraz Audi, pewnie takze za tymi z BMW... A do tego mozemy jeszcze dodac legendarne 1,9 TDI z VW (za jego niezawodnosc)

Co do watku glownego to... ja bym na twoim miejcu bym mial spory zawrot glowy... Wybrac tanszego Focusa, (oraz mocniejszego), czy bardziej bezpieczne z napedem na cztery lapy A3. Jednak chyba z tego ta cena skusilaby mnie w strone Forda( znakomity uklad jezdy w "zwyklych wersjach, a wiec w ST tez pewnie jest ok :) )

A moze jeszcze zwrocic swoja uwage w strone Hondy Civic Type R?
Bez Gwiazdy Nie Ma Jazdy...
MG
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa

15 Sty 2009, 21:57

MG powiedział to co ja chciałem własnie napisac o tych fitowskich dieslach. To faktycznie oni je zapoczątkowali ale to nic nie znaczy...
Kierowanie się tym, że fiat pierwszy wprowadził silniki diesla jest jak zatrudnienie włoskiej ekipy budowlanej tylko dlatego, że rzymianie byli tak swietnie zorganizowani.

Jak dla mnie pionierami w produkcji diesla są kolejno:
1:BMW
2:Mercedes
3:VW
4:Fiat/Ford
5:a potem cała reszta.
Baqś

15 Sty 2009, 21:57

UUU super :P

Ale jeśli nie masz doświadczenia daj sobie spokój. Potężna moc i moment obrotowy z napędem na tylną oś oraz brak systemów "wspomagających" kierowce chyba dyskwalifikują go jeśli chodzi o samochód dla początkującego kierowcy w PL.

Gdy byłem w USA co 4 nastolatek śmigał mustangiem, ale tam praktycznie nie ma zakrętów, autostrady na 4 pasy. Zupełnie inna jazda...

BTW, to auto "nie skręca".. jak by to ujął pewny angielski dziennikarz motoryzacyjny.
Wr00m
Nowicjusz

15 Sty 2009, 21:59

" to auto nie skręca" było wypowiadane w kontekscie shelby gt500 a nie zwykłego 210konnego mustanga, prosze Cie...
Baqś

17 Sty 2009, 13:38

Czyli lepiej kupic cos 130 konnego i po 6 miesiacach sprzedawac bo brakuje pod stopa ? :o

Mam zawrot glowy bo raz, ze to duza kasa a dwa, ze wybor jest.. straszny. Apropo Type-R - nie podoba mi sie.

MG - dokladnie tak jak mowisz, wyeliminowalem chyba wszystkie po kolei - zostal tanszy i mocniejszy Focus i drozsze ale komfortowe i bezpieczne Audi A3/S3. Nie wiem. :wink:
Saj
Nowicjusz

17 Sty 2009, 13:46

Jedyne co moge Ci powiedziec to to, że pomio iż audi jest słabsze da większą frajde z jazdy ( quatro) niz focus FWW. Chyba, że jestes mistrzem prostej to bierz focusa:P
Baqś

17 Sty 2009, 13:52

Taa z tym, ze ceny quattro w tym roczniku z takim przebiegiem startuja od 70k. A 70 - 80 to ja max zakladalem.. Dlatego Focus za 55k jest sympatyczna niespodzianka. Rzuce moneta :x
Saj
Nowicjusz

17 Sty 2009, 16:28

Focus, może być... W końcu podobno najlepszy układ jezdny...
piotreq
piotreq
Zaawansowany

17 Sty 2009, 17:50

Dokladnie to samo slyszalem od ludzi, ktorzy nim jezdza. 'Fruwa w zakretach a przy 225 kucach mocy Ci nie braknie'. I to wszystko za jedyne 55k, dziwne, nie ? :wink:

Jak z jego kubelkowymi fotelami recaro ? Slyszalem, ze dobrze trzymaja ale z komfortem wiele wspolnego nie maja.
Saj
Nowicjusz

17 Sty 2009, 18:00

Napisalem 55k ? [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Zeby nie bylo, ze tamten tani bo drasniety [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] :wink:
Saj
Nowicjusz

17 Sty 2009, 18:24

w pomarańczu bardziej sportowo...
Za troszke ponad 70k możesz mieć z roku 2007...
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Recaro- trzymanie świetne, ale komfort bardzo, ale to bardzo niski... W końcu ten wóz ma być sportowy, a nie francuską limuzyną...
piotreq
piotreq
Zaawansowany

17 Sty 2009, 18:32

Widzialem, ale nie widze mega zmian i w/g mnie nie warto dokladac prawie 20k, wiec zostane przy '06. A Recaro, jasna sprawa, ze sportowe ale czasem gdzies dalej niz po bulki w 8,7sek trzeba pofrunac :P Na przyklad przez pol Europy.. :roll:
Saj
Nowicjusz