Audi a3 kupno

22 Kwi 2011, 17:51

Witam, zamierzam kupić audi a3 1.6 benzyna, moc 101km, rok produkcji 99, cena 13000.
Autko ma przejechane 166 tyś.km i moje pytanie brzmi czy warto je kupić ? chodzi mi głównie o awaryjność tego modelu i ewentualnie na co mam zwrócić uwagę przy jego kupnie, a tak wogule to co sądzicie o tym samochodzie ?Z góry dziękuje za pomoc, pozdrawiam
Łukasz92
Nowicjusz

Miejscowość: Białystok
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Audi A3 99r, 1.6 101KM

23 Kwi 2011, 08:14

Ten silnik to bardzo dobry wybór,auto to nie ma specjalnych mankamentów jakościowych,patrz na wydech,czy fotele nie chybotają,we wnętrzu lubi się łuszczyć farba na plastikach,psujący się włącznik świateł,gumki stabilizatora.Jeśli w tym aucie zobaczysz rdzę,będzie to świadectwo powypadkowej przeszłości.Jeśli nie było bite,to to auto możesz kupować w ciemno,ale uważaj byś nie kupił wyjeżdżonego kaszlaka,drogiego kaszlaka,nie zapominaj,że na rynku są tańsi i też dobrzy konkurenci.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

23 Kwi 2011, 09:58

I lepsi konkurenci ;) Jechałem A3 1,6 po moją MX-6 ok. 90 kilometór i jechało się bardzo przyjemnie. Do czasu, kiedy wracałem już 10 lat starszą Mazdą - porównanie zawieszenia wypadało tragicznie na niekorzyść A3. Może tylko ta "trójka" tak miała, ale moim zdaniem, praca zawieszenia była beznadziejna.
pawelMX6
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Gdynia
Auto: Nie mam

23 Kwi 2011, 10:15

Odbyłem już wstępną jazdę prubną a3 i mogę powiedzieć, że żadnych "stuków", "luzów" nie doświadczyłem w pracy zawieszenia, aż sam się zdziwiłem. :wink: Wiem, że te auto jest sprowadzone i sprawdzenie go pod tym kątem w stacji diagnostycznej jest niezbędne. Możesz coś powiedzieć na temat prezentowania się autka w trasie ? mam wątpliwości czy temu silnikowi mocy nie zabraknie i przysłowiowo czy "dusić "się nie będzie :wink: na dłuższych odcinkach.
Łukasz92
Nowicjusz

Miejscowość: Białystok
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Audi A3 99r, 1.6 101KM

23 Kwi 2011, 17:54

pawelMX6 napisał(a):I lepsi konkurenci ;) Jechałem A3 1,6 po moją MX-6 ok. 90 kilometór i jechało się bardzo przyjemnie. Do czasu, kiedy wracałem już 10 lat starszą Mazdą - porównanie zawieszenia wypadało tragicznie na niekorzyść A3. Może tylko ta "trójka" tak miała, ale moim zdaniem, praca zawieszenia była beznadziejna.
--------Do świetnie prowadzącego się auta,założysz badziewne opony i przestanie cię fascynować jazda nim :wink: Czy są lepsi konkurenci a tańsi?!Są ,oczywiście,ale pytający o to nie pyta,wspomniałem o tym mimochodem.-----Łukaszu 92,ten silnik daje radę,zapewniam cię,nie spoci się nawet przy dłuższej jeździe na trasie,naturalnie Subaru to nie jest ,będziesz jednak zadowolony.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Moto Session 2017 / relacja
    Targi Moto Session wpisały się już na stałe do naszego kalendarza i odwiedzamy je regularnie przedstawiając Wam relację zdjęciową z tej imprezy W tym roku Targi odbyły się w pierwszy weekend kwietnia czyli dużo wcześniej ...