Audi A3- lekkie przytarcie zderzaka

06 Lip 2010, 15:37

Witam wszystkich użytkowników tego forum !

Pisze w sprawie porady, a mianowicie rano wyjeżdżając z osiedla, lekko przytarłem zderzak jakiegoś gościa… W sumie nic się takiego nie stało, żadnych wgnieceń, tylko nieduża ryska.
Gość ten tylko spisał moje dane( imię, nazwisko, adres i nr rejestracji auta). Ja natomiast zrobiłem zdjęcia jego zderzaka. Jak myślicie czy to wystarcza żeby dostał odszkodowanie z mojego OC ?

Proszę o odpowiedź.

Pozdrawiam
OnriQ77
Nowicjusz

Miejscowość: Walbrzych

06 Lip 2010, 19:13

Potrzebny jest numer Twojej polisy i Twoje oświadczenie.
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

06 Lip 2010, 19:52

Gadałem z jednym policjantem w tej sprawie.. on twierdzi, że po numerze rejestracji dojdą do mojego ubezpieczyciela...
OnriQ77
Nowicjusz

Miejscowość: Walbrzych

07 Lip 2010, 11:52

Oczywiście ,że tak. A nie warto było się dogadać z tym gościem, co mu zarysowałeś ten zderzak, żeby podjechał z tobą do jakiegos mechanika, a ten oceniłby koszty? Z całą pewnością wyszłoby cię to taniej niż stracisz zniżek na dwa lata ( zazwyczaj tak jest, zlezy u jakiego ubezopieczyciela, w PZU jest na dwa lata strata zniżki ). Jeżeli jest to tylko mała ryska, to podejrzewam, że da się to wypolerować, więc kosdzta mogą być malutkie i więcej stracisz na zniżkach niż u mechanika/lakiernika.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Tarcze hamulcowe zabezpieczone przed korozją
    Żeliwa są obecnie najpopularniejszym materiałem stosowanym do produkcji tarcz hamulcowych. Decyduje o tym stosunkowo prosta technologia odlewania, dobre właściwości termiczne i łatwa obróbka. Niestety, jak większość ...