Audi A3 p8 vs Bmw seria 1

23 Maj 2017, 15:35

Kao ma trochę też racji z tym Fiatem jednak chcę przeznaczyć te 20 tyś na samochód dla jednych to dużo dla innych mało :) Jednak za taką sumę chciałabym żeby auto też jakoś wyglądało a nie oszukujmy się fiat do najpiękniejszych nie należy
veza10
Nowicjusz

Auto: Nie mam

23 Maj 2017, 15:50

W A3 8P piękne jedynie są kółka na masce, ale to już kwestia gustu.... :D
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

23 Maj 2017, 15:52

Dokładnie każdy ma swój gust ;)
veza10
Nowicjusz

23 Maj 2017, 16:02

Dlatego tez uwazam ze takie gadanie typu punto bije na glowe ibize jest nie potrzebne. Wybierzmy optymalne auto dla niej i tyle bez zbednych docinek i stereotypow
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

23 Maj 2017, 16:26

Może Toyota Auris 1.6 benzynka - fajne kobiece autko :ok:
Kieł
Stały forumowicz

23 Maj 2017, 17:15

Taka jest prawda, przekonacie tylko przekonanych. Zauważcie jak często na forum ktoś pyta się czy warto kupić np. BMW E60, a jak mu się odradza i podaje rozsądne argumenty to się obrusza, twierdzi, że się nie znamy i w ogóle. Jest pewna grupa ludzi, którzy pytają nie po to, aby uzyskać konstruktywną odpowiedź tylko po to, aby potwierdzić to, co z góry już sobie założyli i za nic ich nie przekonacie.

Dlatego autorko, jak tylko BMW i Audi - wybierz Audi, za 17,5k kupisz A3 z 1.6 MPI, jedynym sensownym silnikiem, resztę, tj. 2500 zł możesz np. przeznaczyć na dobrą instalację sekwencyjną, przez co znacznie zaoszczędzisz na kosztach paliwa. BMW w tym budżecie będzie wyzwaniem i prawdopodobnie będzie droższe w utrzymaniu od Audi.

Pogódź się z tym, że jeśli twoje pierwsze obejrzane BMW/Audi od handlarza będzie ci się wydawać w idealnym stanie, to prawdopodobnie się nie znasz i kupisz trupa. Niestety, prawda jest taka, że 3/4 ogłoszeń na Allegro to handlarze i auta z Niemiec. Po rozeznaniu się ile kosztuje zadbane A3 8P 1.6 z Niemiec (min. 16 tys. zł za początek produkcji w przeciętnym stanie wizualnym, tzn. rysy, wgniotki, obtarcia) wychodzi na to, że sprowadzona A3 powinna kosztować minimum 18-19 tys. zł.
Killaz
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 5
Prawo jazdy: 09 06 2013
Auto: VW Golf
Silnik: 1.6 MPI
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2009

23 Maj 2017, 18:19

Kao napisał(a):A więc do BMW proponuje 118i czyli 2.0 143 km są jeszcze silniki 1.6 ale to zdechlaki. Później nawet w odsprzedaży będzie łatwiej z 2.0

No chłopie super propozycja :ok:
A za co nie lubisz autora tematu... ba ja te opcje poleciłbym wrogowi wiedząc że ma tylko 20k...na zakup auta.

Tak dla porównania silnik z supry mk4 3,0 r6 2jz-gte kosztuje około 10k...jest to legendarna baza do sportu... a do bmw 1 silnik 1,6 potrafi kosztować 8k...i jest to baza do hmmm w sumie nawet nie wiem do czego :no:
Dalej porównania vvti jest wielki płacz jak padnie po 10latach jazdy i 300tyś.km. w/w padłach vanosy sypią się hurtowo czego zresztą nie kryją osoby handlujące nimi umawiając się że jezeli nie będą działać te wysłane to ewentualnie zrobią podmiankę... :ok:
Z silnikami 2,0 o oznaczeniu (nie pamietam jakim) jest już lepiej bo są tylko trochę droższe od silnika V8 z Lexusa LSa no ale ciekawe czemu... :?:
Pomyślmy czy dlatego że są trwałe hmmm czy może dlatego że to jest [...] który hurtowo się psuje... :?: :twisted:

Ogólnie popieram BMW trzeba mieć aktywny wpływ na PKB i pozytywne zmiany wszystkie rączki na pokład :D :D :D

p.s.

I żeby nie było osobiście koledze pomagałem przy walce z bmw1 1,8 popłynął na około 10k i pół roku jeździł a tak właściwie nie jeździł... :?
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

23 Maj 2017, 19:48

Killaz napisał(a):Dlatego autorko, jak tylko BMW i Audi - wybierz Audi,
przecież nie napisała że tylko a pytała o opinie.
szybki napisał(a):ba ja te opcje poleciłbym wrogowi wiedząc że ma tylko 20k...na zakup auta.
kolejny co nie potrafi czytać ze zrozumieniem albo wybiurczo czyta. Przecież później dopisałem że źle zobaczyłem bo myślałem że ma 30k i dopisałem że 20k to za mało na BMW. Chcecie się wypowiedzieć to czytajcie od początku.
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

23 Maj 2017, 21:07

Audi A3 8P jakiekolwiek by nie było to i tak wnętrzem i świeżością wygrywa wśród wielu aut grupy kompakt, Taka Astra H albo Focus..jak dla mnie to nie ta liga.
Z resztą to auto z zasady miało mieć wyższy poziom od samego Golfa V.

Minusem jest ubogi wybór jednostek, szczególnie benzynowych ale samo auto jest na wysokim poziomie, nie takie tanie i proste.
Pionek
Stały forumowicz

Auto: Honda Accord / VW Scirocco
Silnik: 1,4 TSI 122@150
Typ: Sport/Coupe

24 Maj 2017, 08:12

Wg mnie jak autorka czułą się niekomfortowo w Grand Punto to Ibiza też nie będzie jakaś szczególna i warto celować w kompakt (niekoniecznie premium).
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Rok produkcji: 2010

24 Maj 2017, 11:47

dzida napisał(a):Wg mnie jak autorka czułą się niekomfortowo w Grand Punto to Ibiza też nie będzie jakaś szczególna
a wedlug mnie wlasnie bedzie odwrotnie. Mam ibize chociaz nie darze sympatią vaga to bez dwoch zdan ibiza jest duzo przyjemniejsza niz grande (grande mam na firmie) ale to kwestia gustu
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

24 Maj 2017, 14:39

Co ma gust do komfortu?
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Rok produkcji: 2010

24 Maj 2017, 16:25

Nie jestem w ogóle pewny, czy autorka jeździła Grande, bo auto jest bardzo wygodne. Jeździłem na L-ce 50 km w jedną stronę, potem godzinę-dwie po Ostrołęce i nigdy nie narzekałem na ból pleców. Co innego taka Astra G, tam wystarczy usiąść i już można dostać kontuzji.

Plus dla Grande, że kupi nowsze ew. taniej. Minus taki, że wbrew pozorom, części do Audi A3 1.6 a Grande są takie same. Jakbym miał więcej kasy to jednak szukałbym A3 i zagazował, ale tak jak mówię, z A3 będzie problem znaleźć coś zadbanego.
Killaz
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 5
Prawo jazdy: 09 06 2013
Auto: VW Golf
Silnik: 1.6 MPI
Rok produkcji: 2009