Audi A3- plusy i minusy

06 Lut 2009, 13:30

Czesc!
Wlasnie jestem w trakcie zmiany auta. Bardzo podoba mi sie Audi A3 z 2004 roku i nowsze. Moze ktos ma takie auto? Jak sie nim jezdzi, jakie jest spalanie, inwazyjnosc, na co trzeba uwazac. Mysle o 1.9 lub 2.0 litrowym silniku diesla. Chetnie jakas sportowa wersja. Dodam, ze po sprzedazy golfa IV ktorym jezdze, bede mial na to auto ok 50-55 tys zl. Czy to realna kwota na to auto?
Pozdrawiam
Michal
mansion
Nowicjusz

06 Lut 2009, 13:56

W tej cenie spokojnie juz kupisz nowy model 2.0 TDi idealny dla tego samochodu. Audi i Vw to tak jak Infinity dla Nissana, niby to samo ale lepsze, przede wszystkim wykonanie jest solidniejsze, z lepszych materialow, ladniejsze. Nie wiem jak z nowa a3 ale poprzedni model mial bardzo delikatne zawieszenie. Nastepna kwestia to kwestia zakupu, euro 4.70 wiec zza zachodniej granicy nie oplaca sie w ogole, a kupic dobry samochod w Polsce to szczescie, i wiele innych czynnikow, koniecznie sprawdzaj w aso.
bykuu
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: z nienacka

10 Lut 2009, 16:50

No dobrze, poczytalem sobie na forum rozne posty o a3. A wczoraj mialem okazje sie przejechac a3 z 2litrowym silnikiem diesla, przyspieszenie bomba, spalanie w porzadku, nawet ten dzwiek diesla i turbo jest zjadliwy. W srodku masa miejsca...z tylu tez. Czy to auto ma wogole jakies wady? Co psuje sie najczesciej?
mansion
Nowicjusz

10 Lut 2009, 21:06

Silnik się najczęściej psuje.Te 2.0 TDI (2005-2007)się bardzo często psują*.Poczytaj na forum troszki.

*Jeśli poprzedni właściciel nieodpowiednio obchodził się z silnikiem(w 50% to są niemcy).
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ziemia Lubuska/Dolny Śląsk

10 Lut 2009, 22:16

Audi A3 to dwa minusy,dwa skrzyżowane na wieeeelki plus!!! :lol: :lol: :lol:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

11 Lut 2009, 13:46

motorro napisał(a):Silnik się najczęściej psuje.Te 2.0 TDI (2005-2007)się bardzo często psują*.Poczytaj na forum troszki.

*Jeśli poprzedni właściciel nieodpowiednio obchodził się z silnikiem(w 50% to są niemcy).

Zepsuje sie chyba kazde auto, jesli wlasciciel bedzie sie nieodpowiednio obchodzil z silnikiem. I nie rozumiem tekstu ''W 50% procentach sa to niemcy''. Ze niby oni jezdzic nie umieja, czy samochody zza niemieckiej granicy sa tak zjechane, czy co? Chlopaki sprowadzaja auta z Niemiec na potege i z tego co wiem te ciesza sie sporym uznaniem- w przeciwienstwie np. do syfiarskich aut z Wloch. Troche inna jakosc drog, inne rodzaje przegladow technicznych. Ale moze ci Niemcy srednie pojecie o jezdzie maja....nie wiem. Gdzie znajde te posty o awaryjnosci silnika 2.0 TDi?
mansion
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Hyundai Veloster oraz Veloster Turbo
    Podczas targów motoryzacyjnych NAIAS 2018 w Detroit Hyundai zaprezentował nowy model Veloster i Veloster Turbo. Awangardowy projekt samochodu jest efektem współpracy projektantów z Korei oraz Stanów ...

11 Lut 2009, 13:52

To nie prawda, ze 2.0 TDi sa awaryjne, owszem byly ale tylko na poczatku produkcji w roku 2003, natomiast systematycznie wszelkie bledy zostaly naprawiane i obecnie gdzies od 3-4 lat jest juz ok.
bykuu
Początkujący
Awatar użytkownika

11 Lut 2009, 13:58

A ja mam takie pytanie, jest możliwe aby Audi S3 2.0T miało 265km :shock: ?

Bo A3 2.0 Ma 200KM ... ale tak patrze na te samochody i Ausi S3 z 2l silnikiem z taka mocą..
Whitearmy00
Nowicjusz

Miejscowość: jest BMW ?

11 Lut 2009, 16:38

No ja upatrzylem sobie a3-ke z 2005 roku, wiec mam nadzieje ze wszystko bedzie ok. Znalazlem takie auto w Niemczech, stoi w salonie Audi jako auto uzywane. Wiec chyba nie bedzie tragedii...
mansion
Nowicjusz

11 Lut 2009, 17:17

Nie masz sie co martwic i tak to najgorzej kupic samochod od turka z przydroznego autohausu.
bykuu
Początkujący
Awatar użytkownika

11 Lut 2009, 17:58

heh... nie chce auta od dzikusa. Wyszukalem auto sam i sam po nie pojade. Bez posrednikow twierdzacych , ze kazde auto bylo w Niemczech jezdzone przez dziadka i kazde ma 100Tkm. A jak wyjezdzaja stamtad to czesto ponad 200 Tkm maja...
mansion
Nowicjusz

12 Lut 2009, 13:08

mansion napisał(a):No ja upatrzylem sobie a3-ke z 2005 roku, wiec mam nadzieje ze wszystko bedzie ok. Znalazlem takie auto w Niemczech

Interesuje mnie podobny temat, tj sciagniecie A3 z Niemiec lub Belgii, rzuc jakies stronki jak mozesz na ktorych szukales :)
Saj
Nowicjusz

12 Lut 2009, 15:50

Szuka sie najczesciej na mobile.de i autoscount24.de. Ja jednak zdalem sie na kolezanke ktora pracuje w tym salonie. Biore auto oddane w rozliczeniu za nowe auto. Cena jest bardzo atrakcyjna, bo omijam niemieckiego handlarza i polskiego posrednika. Odnosnie samochodow belgijskich nei mam wiekszego doswiadczenia. jesli juz szukasz w necie
to zwroc uwage gdzie auto stoi- odradzam berlin zalany wloskim syfem i hamburg przebrany do granic. Czasami warto wybrac sie dalej po lepsze i nierzadko tansze auto.
mansion
Nowicjusz

13 Lut 2009, 19:16

Do niedawna Hannover, Dortmund byly takimi miejscami gdzie najlatwiej bylo znalezc auto, aczkolwiek nie wiem jak teraz, odradzam na pewno Rostock.
bykuu
Początkujący
Awatar użytkownika

13 Lut 2009, 20:06

Jak się mogę dołączyć do tematu to ja kupiłem auto we Frankfurcie :) tylko ja brałem ze salonu a więc jakaś różnica jest.

I odnośnie tematu to polecam A3-jkę moja żona ma lecz ma z 02r. - troszkę starsza od tych które panu odpowiadają :) silnik 1.9 TDi bardzo jest zadowolona bo nie musi do niego nic dokładać poza drobnymi naprawami :) naprawdę polecam tą jednostkę :) 8)
BRIAN842
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków