Audi A4 - potrzebuje porady

11 Lut 2009, 14:49

Witam.
Mam ochotę kupic Audi a4 1.9 TDI 110km. Dla mnie to cos nowego, bo byłby to pierwszy moj diesel i do tego w automacie. Auto posiada hak i ma przejechane niby "144tys", ksiazka serwisowa jest. Słyszalem ze auto z tym silnikiem i hakiem = bardzo duzy przebieg, a tu tylko tyle(rocznik 1997). Mam jeszcze pytanie odnosnie automatu, moja stycznosc z automatem to przejechanie ok 200m ;). Podobno jak kupi sie samochod w automacie to nie chce sie wracac do manuala. Jak myslicie czy warto ogladac sie za tym Audi, czy dac sobie spokoj ? Dodam ze cena jest bardzo atrakcyjna
llukas1
Nowicjusz

11 Lut 2009, 15:21

Zależy czego oczekujesz od samochodu - na pewno automat sprawdza się w mieście, poza tym ten model audi ma bardzo awaryjne i skomplikowane tylne zawieszenie, które często się psuje i jest drogie w naprawie, motor 1.9 jest świetny i bezawaryjny - to wszystko co wiem na jego temat
Kto za młodu głupim nie był ten na starość nie zmądrzeje...
bbr86
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych

11 Lut 2009, 15:32

Sadzę,że twoje obawy co do przebiegu tego auta są uzasadnione...
Nikt nie kupuje diesla z hakiem i automatem,żeby jezdzic 10 tys rocznie...
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

11 Lut 2009, 15:46

kolego bbr86 awaryjne w tym modelu jest przednie zawieszenie, wiec jak nie masz o tym pojecia to nie pisz bzdur :!:

w ten przebieg nie wierz
wez nr VIN auta i popytaj ludzi na forum od a4, moze ktos Ci sprawdzi historie serwisowa :)
pzdr
Pawlo
Zaawansowany

Miejscowość: Bolesławiec

11 Lut 2009, 16:33

Pawlo napisał(a):kolego bbr86 awaryjne w tym modelu jest przednie zawieszenie, wiec jak nie masz o tym pojecia to nie pisz bzdur :!:

Przepraszam, chodziło o przednie zawieszenie - mój błąd, nie musisz się tak strasznie oburzać kolego 8)
bbr86
Aktywny
Awatar użytkownika

11 Lut 2009, 16:38

sorry, poniosło mnie troche :)
pzdr
Pawlo
Zaawansowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...

11 Lut 2009, 17:23

artur73 napisał(a):Sadzę,że twoje obawy co do przebiegu tego auta są uzasadnione...
Nikt nie kupuje diesla z hakiem i automatem,żeby jezdzic 10 tys rocznie...

A może jakiś emeryt nie lubił zmieniać biegów podczas letnich wypadów z campingiem w plener?
NFSU9
Aktywny

Miejscowość: WWA
Auto: 350z
Silnik: 3.5v6 300km

11 Lut 2009, 17:25

tak
wszystkie tdi na allegro sa od emerytow niemieckich, ktorzy jezdzili nimi na camping i do koscioła :)
pzdr
Pawlo
Zaawansowany

11 Lut 2009, 17:33

Panowie - prawda jest taka, że wszystkie samochody zza zachodniej granicy są albo od emeryta który jeździł w niedzielę do kościoła, nigdy nie bite albo jako 3-cie auto w rodzinie jeżdżone przez kobietę do marketu - oczywiście każde nawet 30-letnie z przebiegiem poniżej 200 tys. km :lol:
bbr86
Aktywny
Awatar użytkownika

11 Lut 2009, 20:37

Kusi mnie to ze moge oddac w rozliczeniu za ta audice mojego golfa IV, z ktorym mam same problemy ;P Samochod jest w dobrym stanie i chcialbym troche nim pojezdzic, zreszta slyszalem ze ciezko jest sprzedac ten model w automacie. No i cena jest bardzo kuszaca, bo tylko 15.5tys
llukas1
Nowicjusz

11 Lut 2009, 23:43

Powiem Ci tak. Tutaj jst prosta matematyka. Przeciętny kierowca jeździ rocznie średnio 13 000 - 18 000 km. Skoro ten samochód który chcesz kupić ma 12 lat to to przebieg na pewno miała większy. Mni także zastanawia ten hak. Kto sobie montuje hak do jazdy po mieście. Napewno ten samochód musiał coś sięgać. A po drugie takie samochodziki to lubią mieć o przynajmniej 100 000 cofnięty liczniczek. Mało prawdopodobne żeby ten samochód miał tyle przejechane. :)
bartek_remix :)
bartek_remix
Początkujący

Miejscowość: Kamionka / Kwidzyn

12 Lut 2009, 09:43

Ja bym go nie brał :?
bbr86
Aktywny
Awatar użytkownika

14 Lut 2009, 13:21

Pawlo napisał(a):tak
wszystkie tdi na allegro sa od emerytow niemieckich, ktorzy jezdzili nimi na camping i do koscioła :)

No fakt emeryci jeździli tylko do kościoła i na campingi a później to już tylko wnuczek i wnuczka zwijali asfalt z autoban :lol:
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ziemia Lubuska/Dolny Śląsk

14 Lut 2009, 13:48

Ja mam fabryczny hak zdejmowany i zakładany. Teraz specjalnie założyłem, jakby jakiś baran chciał mi zaparkować w dup.. to niech wali w hak - u mnie mała strata, za to u niego spora.
Rodri94