Audi A3 Pomoc przy kupnie

23 Lip 2016, 17:15

Witam! Przymierzam się do kupna audi a3 dysponuje budżetem w granicy 10000 tys zł. Znalazłem fajne ogłoszenie i potrzebuje porady. Z góry dziękuję [link do oferty na Olx wygasł]
ninewOw
Nowicjusz

Auto: Opel Astra F

23 Lip 2016, 18:19

Nie wiem kto to "upiększał" ale szkoda kasy - LEDy z przodu, tuba z tyłu, pokrowce sport-tesco i przyklejone chromy na szybach i w środku (po co?!) - to wszystko z 1,6 :?

W tej cenie szukać można 1,8 i 1,8T nawet w wersji 5d.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

23 Lip 2016, 21:36

Samochodem ciesze się od czterech lat Model 2003 po liftingu A3 S3 8l Klimatronic
to w końcu a3 czy s3? I 2002 czy 2003? Zgubiłem się :?
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

24 Lip 2016, 02:25

Okej a co powiecie o tej [link do oferty na Olx wygasł]
ninewOw
Nowicjusz

24 Lip 2016, 03:06

Auto nie wygląda źle, wydaje mi się że ciut inne odcienie w niektórych miejscach na drzwiach.
Trochę drogo jak na przedlift ale jak dobry stan (?)
tylko tak..brak zdjęć wnętrza - chyba nie bez powodu, pisanie bajek o właścicielu 45 rok urodzenia, do tego kraj pochodzenia Włochy nie nastraja pozytywnie.
90% aut z Włoch to wymęczone, zajeżdzone śmietniki...
Jednym słowem podejrzana ta oferta ale cena nie jakaś przesadnie niska więc ja bym obejrzał.
No i przebieg na 100% kręcony, bo te auta poniżej 200k nie mają.
Lovato34
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wlkp
Prawo jazdy: 18 08 2002
Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: VW Golf 4
Silnik: 1,8T
Rok produkcji: 2000

24 Lip 2016, 09:11

Jak widzę tyle wykrzykników w ogłoszeniu to aż się nie chce jechać oglądać :?
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Oto najpopularniejsze samochody na świecie
    Najnowsze dane portalu analitycznego focus2move.com potwierdzają, że Toyota Corolla nadal zajmuje niezagrożone pierwsze miejsce w rankingu globalnej sprzedaży samochodów. Na drugim miejscu znalazł się amerykański pick-up ...

24 Lip 2016, 20:29

Dzięki, za rozjaśnienie sytuacji, teraz jednak mam dylemat przeglądając ogłoszenia natrafiłem na Fiata Stilo, nawet mi się spodobał, byłem nawet 1 oglądać [link do oferty na Olx wygasł]

Z zewnątrz jak i wewnątrz auto wygląda wzorowo, handlarz powiedział, że sprowadził auto z Niemiec jako "uszkodzone" chodziło o to, że podobno nie można było go odpalić a jak już zapalił to gasł. Jemu jakoś udało się dojechać do Polski, wręcz przekonywał mnie ze w czasie powrotu ani razu takowa niespodzianka mu się nie przytrafiła. Dopiero po kilku dniach zacząl mu własnie gasnąć. Zawiózł auto do mechanika ten powymieniał części, rozrząd (przy którym majstrowali Niemcy, bo ponoć uznali to za przyczynę gaśnięcia), komputer, który okazał się całym winowajcą (koszt nowego jakto handlarz powiedział wyniósł 1200 zł) I tu moje pytanie czy warto pchać się w takie auto, niby ostro doinwestowane, większość porobiona, jednakże spotkałem się z opinią, że jeżeli auto to już tak wiele razy miało problemy to nie minie długi okres i zaczną się nowe, czy to właśnie z tym nowym komputerem czy z czymś innym. I jak doradzicie. Z miejsca dzięki za wszystkie opinie. Może też macie jakieś fajne oferty samochodów z małopolski do 12 tys max to prosiłbym o linki.
ninewOw
Nowicjusz