Audi A3 prośba o ocenę

16 Gru 2016, 09:27

Witam!
Znalazłem ciekawą ofertę, ale zanim tam pojadę byłbym wdzięczny za waszą weryfikację. Wiem, że 1.6 to muł - chodzi mi o wstępne sprawdzenie czy to nie jest mina.

PS Czy lepiej szukać specjalisty na miejscu, czy może warto zapłacić więcej firmom, które sprawdzają auta na zamówienie, a których nazw z oczywistych względów nie podam? Możecie kogoś polecić z okolic Legnicy?

Link do oferty
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Bonifacy48
Nowicjusz

Auto: Nie mam

16 Gru 2016, 09:34

Ile bierze taka firma? 150 zł? Chyba warto.
Miscaz
Nowicjusz

Auto: VW

16 Gru 2016, 09:59

- pierdy o właścicielu z lat 60tych
- niska cena
- handlarz podszywający się pod osobę prywatną
- BEZWYPADKOWY - aby nikt nie przeoczył
- "profesjonalny" miernik lakieru

Jeszcze mam wymieniać?
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

16 Gru 2016, 10:30

Ile bierze taka firma? 150 zł? Chyba warto.
Miscaz
Pewna firma za wzięcie na komputer i na kanał plus standardowe sprawdzenie bierze ok. 400 niestety.

To, że handlarz zaznacza, że jest osobą prywatną to norma. 90% ogłoszeń.

Interesuje mnie stan auta, a nie jego poprzedni właściciel i gdybanie, jakie są tego skutki.

W wielu ogłoszeniach jest napisane, że bezwypadkowy. To się sprawdzi.

Miernik lakieru mam swój.

Interesuje mnie czy widzicie coś w stanie technicznym (na tyle na ile jego ocena może być dokonana na podstawie samych zdjęć i opisu co ma), a nie jakie idiotyzmy napisał w ogłoszeniu.

Jedynie.co do ceny to faktycznie zaleca ona ostrożność. To jest doposażone attraction, a więc powinno być ok. 18 tysiecy.
Bonifacy48
Nowicjusz

16 Gru 2016, 11:46

Cena właśnie przed chwilą została obniżona do jeszcze bardziej podejrzanej kwoty 14.900 zł, z 15.990 zł, które były jeszcze rano.
Bonifacy48
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...