Audi A3/S3, Honda Civic VIII, Ford Focus MK II, BMW Serie 1

29 Gru 2009, 10:42

jiGsaw napisał(a):mihau - zejdź na ziemię.

W sumie to Audi S3 ma przyśpieszenie nie wiele gorsze od Mustanga GT,ale za to umie jeszcze skręcać no i swoją moc ma z uturbionego 2.0 ,a nie aż V8 .
Ja na mobile.de znalazłem Audi S3 z 2007 r. za 99 tys.zł z Polski , drugą z Niemiec za 97 tys.zł i trzecią z Rumunii. [link do mobile.de wygasł]
mihau
Początkujący

Miejscowość: Stobno k./Szczecina
Auto: BMW X6
Silnik: 3.0 d
Paliwo: Diesel
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

13 Sty 2010, 18:24

Dzieki za super opinie.
Ogolnie ogladajac i czytajac rozne opinie mysle ze jednak nie chce Audi ani BMW, bo sa one stosunkowo drogie. Jako ze bedzie to moj pierwszy powazny samochod kupiony w koncu ZA SWOJE (na pewno znacie to uczucie... :cool: ) to nie chce na niego wydawac tak duzej kasy... wole kupic cos tanszego i zmienic po dwoch-trzech latach powoli pnac sie w gore jesli chodzi o jakosc.

Takze na placu boju pozostaje Civic, Focus oraz doszedl Seat Leon i ... VW Golf.

Czy belka skretna Civica nie jest powazna wada? Focus i Golf maja juz zawieszenie wielowachaczowe...

A na jazde probna Civic ine dojechalem bo moj obecny samochod chyba pozazdroscil i ... uwalil mi sie alternator :) W ten weekend wybiore sie drugi raz.
michero
Nowicjusz

Miejscowość: Paryz

13 Sty 2010, 18:42

michero napisał(a):Czy belka skretna Civica nie jest powazna wada?

Ogólnie to nie czuć że jest belka ;) przynajmniej ja nie odczuwam dyskomfortu z tego powodu.
Ja tak czy siak poleciłbym Civica- bo się poprostu fajnie nim jeździ :)
eaxene
Aktywny

Miejscowość: Toruń

13 Sty 2010, 18:48

Witam, moze wniose babski glos do dyskusji. Od dwoch lat jestem uzytkowniczka audi a3,2 litrowego Tdi, a od roku do kompletu dolozylam sportbacka w 2.0 TFSi. I powiem, ze nie kupie zadnego innego auta. 140 kuca na dieslu bylo mi malo, po dolozeniu chipa wyszlo 180 i przy tej malej wadze jest to prawie f16. Niesamowite przyspieszenie, pieknie swiszczaca turbinka, niskie spalanie. Obnizylam go ladnie , pomalowalam zaciski do hamulcow, szybki przyciemnilam i jest auto na trasy. Jak juz koledzy wspomnieli, czasami trzeba kogos lub cos do auta zapakowac i wtedy dobrze miec 4-5 drzwi.
Natomiast TFSi nie trzeba reklamowac- 200 kuca i DSG to niesamowita przyjemnosc z jazdy. I podobnie jak poprzednik- na glebe, szyby, Bastuck i jest gitara.
Tydzien temu do rodziny wszedl BMW Serie 1 z 2 litrowym dieslem w M pakiecie. Prezentuje sie niezle, ale...nie umywa sie do mojej s-line. Srodek choc jest w skorach i sporcie, to jest kanciasty i brzydki, sportowe siedzenia ciasne, a cale auto przypomina mi stylistyka ciosane nowe seaty-tzn odwrotnie, bo seaty wyszly pozniej.
Z wlasnego doswiadczenia wiem, ze mocna strona bet nie jest elektronika- W czerwcu walczylam z ESP,co chwile cos swirowalo.
Wiec jesli moge Ci doradzic- 25 kola euro to duzo, mozesz miec za to piekna biala s3 s-line plus. Wtedy numer telefonu do mnie bedzie tylko kwestia czasu :) pozdro kama
Wiec jesli
Mam prosty gust - zadowala mnie to co najlepsze
ameering
Nowicjusz

Miejscowość: PL/DE/LUX

14 Sty 2010, 12:06

ameering napisał(a):140 kuca na dieslu bylo mi malo, po dolozeniu chipa wyszlo 180 i przy tej malej wadze jest to prawie f16

Ozenisz sie ze mna? Proooooosze !! :mrgreen: :cool: :grin:

Moze wrzucisz jakies foty swojej rakiety? Z checia bym obejrzal. Ile wychodzi Ci spalanie w miescie w swoim Audi, a ile w BMW ? Dysponujesz moze Navi w Bejce? Ciekawi mnie jak sie ona spisuje w PL.
michero
Nowicjusz

14 Sty 2010, 12:36

Chetnie wyjde za ciebie, mieszkam 12 km od francuskiej granicy, wiec mozesz wpasc na jakas randke :wink:

to moje pierwsze audi :
http://moteo.pl/samochod/Audi-A3-S3-935/

to moja betka, wlasnie probuje ja sprzedac :
http://moteo.pl/samochod/BMW-Seria-3-936/

a to takie hobby :
http://moteo.pl/samochod/Volkswagen-Golf-1075/

Sportbacka nie ma na stronie,ale pewnie wkrotce sie pojawi :)

[ Dodano: Czw Sty 14, 2010 12:38 ]
Co do navi w cabrio, to troche lipa, to model 2004, Polski wogole nie ma w temacie ,a dodatkowej plyty nie kupowalam. W jedynce, kupionej ostatnio navi nie ma.

[ Dodano: Czw Sty 14, 2010 12:40 ]
Spalanie:
A3 2.0 Tdi 6-6.5 litra na 100
A3 2.0 TFSi 13-14 litrow
325i 12-14 litrow
ameering
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

25 lat SKODY Favorit
    SKODA Favorit, jeden z najważniejszych samochodów w historii marki, w tym roku obchodzi swoje ćwierćwiecze. Model ten zadebiutował podczas 29. Międzynarodowych Targów Przemysłowych w Brnie w 1987 roku. Pierwszy ...

14 Sty 2010, 13:45

ameering napisał(a):Chetnie wyjde za ciebie, mieszkam 12 km od francuskiej granicy, wiec mozesz wpasc na jakas randke :wink:

a to sie dobrze sklada bo ja akurat w Paryzu przesiaduje :)

ameering napisał(a):Spalanie:
A3 2.0 Tdi 6-6.5 litra na 100
A3 2.0 TFSi 13-14 litrow
325i 12-14 litrow

ups... troche przyduzawo ;( szczegolnie zadziwia mnie A3 2.0 TFSi -->> 150 kucy tyle pije ?

Srodek choc jest w skorach i sporcie, to jest kanciasty i brzydki, sportowe siedzenia ciasne, a cale auto przypomina mi stylistyka ciosane nowe seaty-tzn odwrotnie, bo seaty wyszly pozniej.

A najsmieszniejsze jest w tym to, ze wszystkie te auta projektowala ta sama osoba :)
michero
Nowicjusz

14 Sty 2010, 14:06

Do Paryza mam godzine superszybkim pociagiem. Ale...co to jest pociag ? :)
A co do TFSi, to 200 kuca a nie 150. Nie wiem od czego to spalanie zalezy, ale fakt, ze to auto choc sprawia wielka frajde, to raczej nie nadaje sie na trasy :)
ameering
Nowicjusz

14 Sty 2010, 14:20

ameering napisał(a):Do Paryza mam godzine superszybkim pociagiem. Ale...co to jest pociag ? :)

To wpadaj :) Kawusia na wiezy Eiffle'a? no problemo!

---

A ile palilo Ci Twoje Audi w seryjnej wersji 150konnej? Bo tu rozumiem ze przerobilas sobie niezle silnik. Jak sie ma sprawa dostepnosci i cen czesci dla tego Audi?
Aha, i czy czy moge wiedziec ile zaplacilas za swoje F1 ? Jak w temacie - sam szukam czegos dla siebie, takze i ceny mnie interesuja.

Czy w swoim audi masz jakies bajerki typu przystosowanie car audio pod iPhona, ukryte porty USB itp ? W Hondzie takie cos wlasnie mnie kusi :) [no coz, tak jak wpomnialem na poczatku - jestem gadzeciarzem.]

Ostatnio tez mocno zwracam uwage na seryjne car audio - w Hondzie posluchalem sobie ostatnio nowego kawalka Grubsona-Nowa Fala nz full basow i powiem szczerze ze gralo fajnie. A jak to wyglada w Audi ?
michero
Nowicjusz

14 Sty 2010, 14:51

Moja A3 2.0 TDi przed chipem miala 140 koni i palila wlasciwie tyle samo co teraz.
Z dostepem do czesci nie ma problemu, nie wiem jak przedstawia sie to cenowo, bo do tej pory wymienialam tylko hamulce i olej. Przede mna wymiana rozrzadu, a to okolo 1000 zl w Boschu w Polsce. Zolta audi kupilam okazyjnie z salonu, z ktorego odbieramy auta-pracuje w komisie samochodowym. Placilam za nia 7 tys euro brutto , juz jakis czas temu. Nie przykladam wagi do car audio- jestem umuzykalniona w pierwszym stopniu- co oznacza, ze potrafie odroznic kiedy gra muzyka, a kiedy nie. Z bajerow-heh- posiadam parrota i lodowke na red bulle :)
ZA sportbacka 2.0 TFSi, s-line,2005 rok, DSG, 97 tys km, placilam 10 brutto.
Odradzam ci wybor auta pod katem gadzetow w nim zawartych. Wybierz to, ktore najbardziej ci sie podoba, a potem niesamowita frajde sprawi to, co mozesz z tym autem zrobic. Tu granice wyznacza tylko wyobraznia i portfel...
ameering
Nowicjusz

14 Sty 2010, 23:25

Podlacze sie do tematu bo mam kilka pytanek:

Audi R3 200km ile to pali?

bmw 116d ile to pali? jakie sa ceny czesci na rynku wzgledem innych samochodow?

vw golf GTI 2.0 ile to pali? jakie ceny czesci... ?

I czy oplaca sie kupowac ktakie samochody za mniej niz 40tys jak znajde oferte sobie jakas ofertke?

pozdro i sry ze sie wbijam w temat ale i tak juz powoli umieral :)
mu5k
Nowicjusz

Miejscowość: PL