Audi A3 Sportback 1.4 TFSI CAXC 2011 rok

09 Lis 2015, 16:47

Witam,

Chciałbym się dowiedzieć co nieco na temat silnika tego auta. Sporo czytałem o problemach jakie występują w tym modelu, ale nie mogłem określić czy model z 2011 roku ma jeszcze łańcuch czy już pasek rozrządu.

Auto stoi u faceta na posesji za 46 000zł - przebieg 96 000km - Samochód nie jest wystawiony na żadnym portalu internetowym (albo po prostu nie udało mi się go znaleźć).

Auto nie jest dla mnie, a ja zwracam się do Was z prośbą o opinię. Przeszukując forum zauważyłem, że niezbyt popularne jest polecanie tych silników (TFSI) - tak więc domyślam się odpowiedzi, aczkolwiek byłbym wdzięczny gdyby ktoś nakreślił szerzej temat.

Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez gumeko, 09 Lis 2015, 20:30, edytowano w sumie 1 raz
gumeko
Obserwowany

Auto: Nie mam

09 Lis 2015, 17:58

Problem z łańcuchem to jedno ale pozostaje spalanie oleju, nietrzymanie mocy i zbieranie się nagaru na zaworach, który przy tym przebiegu jest już zapewne dość spory. Szkoda kasy i lepiej poszukać czegoś innego
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

09 Lis 2015, 18:49

Syfiasty silnik i tyle w temacie
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

09 Lis 2015, 19:54

Wyczerpaliście temat ;) To teraz nawet poszukiwania historii na podstawie nr. VIN jest bez sensu.

Dziękuję i Pozdrawiam
gumeko
Obserwowany

Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak działa napęd AWD-i w hybrydach Toyoty?
    Elektryczny napędem na cztery koła AWD-i całkowicie różni się od tradycyjnych napędów 4x4 pod względem konstrukcji i zasady działania. Wyjaśniamy, jak AWD-i jest zbudowany, jakie daje korzyści i dlaczego pojawia ...