Audi A3 TDI czy Alfa romeo 147 JTD

12 Paź 2014, 21:44

W audi sprawdź stan turbiny, kondycję silnika, czy nie ma rdzy na dachu bo tam lubi się pojawić jak nie garażowana no i ogólnie weź do ASO albo stację diagnostyczną i niech ją sprawdzą.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

12 Paź 2014, 21:44

Jeśli na weekendy to AR się nada :wink: Nie jest to typ daily drivera do robienia jakiś wilekich przebiegów.
Ogl to tak. Jak na diesla robisz za małe przebiegi, a benzyniaki są mówiąc delikatnie kiepskie :naughty: Z dwojga złego lepiej wybrać bardzo dobrego diesla ale to dopiero początek. Zważywszy na to, jaką masz kwotę do wydania celujemy w auta przedliftowe czyli te gorsze. Wiadomo, e lifting nie zmienił delikatnego zawieszenia wielowahaczowego ale za to ogarnięto trochę elektrykę, która sypała się nagminnie w autach z początku produkcji. Szkopuł w tym, że na dobrego polifta z dieslem Cię nie stać , bo trzeba mieć min ok 13-15k. Ustrzelić dobre A3 to też wielka sztuka, bo większość to trupy z zachodu albo zajeżdżone przez młodych gniewnych furmanki.
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

13 Paź 2014, 15:57

dokładnie kupić starego trupa to nie sztuka dlatego z tych względów nie chce audi ale skoro odradzacie tez alfę no już teraz nie wiem co wybrać :bored:
peter779
Nowicjusz

Prawo jazdy: 15 02 1995
Przebieg/rok: 7tys. km
Auto: nie mam
Paliwo: Inne
Typ: Inny
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Off-roadowe Toyoty dla niderlandzkiej policji
    Toyota podpisała umowę z Policją Narodową w Niderlandach na dostarczenie floty nowych samochodów terenowych. Do służby w policji zostały wybrane Toyota Hilux i Toyota Land Cruiser. Zdecydowały o tym ich możliwości ...