Audi A3 vs Honda Civic IX - do 50.000zł

07 Cze 2024, 17:03

Dzień dobry. Posiadam Megane Coupe III. Kupiłem je dzięki temu portalowi, który polecał takie auto. Szukam czegoś trochę świeższego i innego. Mój to rocznik 2010, 1.4tce. Jeżdżę 6 lat prawie i wszystko śmiga. Interesują mnie Hondy Civic IX i Audi A3. Macie może jakieś inne propozycje? Chciałbym zmienić Renault na coś innego, z trochę mniejszym przebiegiem i rokiem produkcji. Ma być niezbyt ciężkie auto bo mieszkam w Holandii, dlatego kompakt właśnie. Budżet do 50tyś zł, benzyna. Pozdrawiam
Baggio
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 01 2014
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Skuter

11 Cze 2024, 13:27

Zmiana megane III na civica IX to jak zmiana z papcia na kapeć. Jak nic się z Twoją meganką nie dzieje, to rozważ by Jej na razie nie zmieniać.
Jakbym miał wydać sporo kasy na nowe auto, to chociaż coś z nowszą technologią typu android auto, bo inaczej co Ci da nowsze auto prócz cyferki w dowodzie rejestracyjnym?
Może popatrz na jakąś skodę rapid. Może mnie niektórzy zjedzą, ale silniki 1.2/1.4tsi po zmianach w 2012r są całkiem spoko i nie skreślałbym ich. Fajne spalanie i dynamika i jakby za tą kasę ciężko i jakieś lepsze r4 z turbo nie licząc T-jeta i może parę innych wyjątków.
Swoją drogą takie tipo z 1.4 T-jet też spoko, ale nie wiem czy kupisz w tej kasie coś fajnego.
hoderi145
Aktywny

Auto: Audi Q3 Sportback
Silnik: 1.5tsi 150km
Paliwo: Benzyna
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Automatyczna

14 Cze 2024, 20:48

Witam. Czy Honda powiedzmy 2015 będzie gorsza z mniejszym przebiegiem? Technologicznie Honda IX nie jest nowsza od Reanult Megane III? Jakieś inne propozycje bo twoje mi się nie podobają, ale szanuje. Jeśli chodzi o te Renault to jeśli chodzi o pierdoły to brak bluetooth czy usb na muzykę, to porażka. Nawigacja spoko, trochę używałem, ale trzeba aktualizować za hajsy i jednak google maps pokazuje dużo więcej. Myślę jeszcze o Reaunalt Megane IV, ale dużych zmian nie ma.
Baggio
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 01 2014
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Skuter