Audi A3 vs Seat Leon

06 Cze 2013, 18:59

Jak w temacie, otóż po długich namysłach wybrałem właśnie na ostateczne starcie Audi A3 i Seata Leona.
Który z tych samochodów Waszym zdaniem jest mniej awaryjny , który posiada lepszy komfort jazdy i daje większą frajdę ?

Oraz mam parę pytań .
Samochody te do jakiego przebiegu opłaca się kupić w dieslu ? Do ilu km ?
Samochody do jakiego przebiegu opłaca się kupić w benzynie?
Jeśli nie kupie diesla , to który samochód lepiej zniesie gaz ? I czy w ogóle da się zamontować gaz do 1.8t w AUDI i czy będzie to opłacalne ?
reizen
Nowicjusz

Auto: nie mam

06 Cze 2013, 19:23

nie napisałeś o która generacje chodzi....wiec ciężko to mówić o jakimś przebiegu jeśli diesla to 1.9 TDI, a benzyna to najlepiej podstawowe 1.6 100 koni , dla tych silników 200 tys to żadna tragedia. co do awaryjności to lepiej patrz na stan konkretnego egzemplarza niż na dany model
ja bym polecał jednak leona, za te same pieniądze będziesz miał mniejszy przebieg i młodsze auto :D
astonek
Nowicjusz

Prawo jazdy: 05 05 1972
Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: Passat B5
Silnik: 1.9 TDI
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Mini chłodziarka samochodowa – 1982 rok
    Każdy, kto miał okazję jeździć Toyotą Land Cruiser J200, zauważył, że w schowku ukrytym w podłokietniku między przednimi siedzeniami znajduje się chłodziarka na napoje. Urządzenie to doskonale spełnia swoją funkcję w trasie, ...