Audi a3

31 Maj 2013, 09:56

S3 to wersja A3 ze zmienionym zawieszeniem oraz napędem 4x4. Ma bliżej do sportu niż oszczędności.
S3 to S do takich aut sie nie montuje LPG jak kogoś nie stać na benzyne. Tak samo do Subaru Imprezy, Merca AMG czy BMW M. Chyba, że ktoś chce zrobić z siebie pośmiewisko podjeżdżając taką bryką pod dystrybutor gazu pokazywałoby jaki jesteście sknerami i jak na wszystkich częściach oszczędzacie, bo na nie też nie byłoby Was stać :ok: Od razu kupcie sobie po Lambo w LPG druciarze :mrgreen:
gratuluje Wam tego dziadowania ;)
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

31 Maj 2013, 10:24

dzida napisał(a):S3 to wersja A3 ze zmienionym zawieszeniem oraz napędem 4x4. Ma bliżej do sportu niż oszczędności.
S3 to S do takich aut sie nie montuje LPG jak kogoś nie stać na benzyne. Tak samo do Subaru Imprezy, Merca AMG czy BMW M.

Generalnie mylisz pojęcia S3 jest to zwykłe auto z odpowiednio dobranym zawiasem i wizualizacją pod sport które używa się nie po to żeby walczyć w sporcie lub na ulicy o każdą sekundę tylko do normalnej szybkiej jazdy więc wkładając LPG bedziesz miał zwykłego populusa tylko trochę szybszego. Głupotą byłoby jak S3 zacząłbyś dłubać wkładając 20k w silnik żeby urwać 3sek ze sprintu do 100km/h a wsadziłbyś LPG.
Podajesz Imprezę ale którą ? WRX jest odmianą uliczną softową STi i czy bedzie miała LPG czy nie to raczej kwestia właściciela i spraw technicznych niż przypału.
Prędzej możnaby polemizować nad AMG i BMW M a nie zwykłym s3.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

31 Maj 2013, 13:22

dzida napisał(a):Tak samo do Subaru Imprezy, Merca AMG czy BMW M. Chyba, że ktoś chce zrobić z siebie pośmiewisko podjeżdżając taką bryką pod dystrybutor gazu pokazywałoby jaki jesteście sknerami i jak na wszystkich częściach oszczędzacie, bo na nie też nie byłoby Was stać :ok: Od razu kupcie sobie po Lambo w LPG druciarze :mrgreen:
gratuluje Wam tego dziadowania ;)

Z tak głupimi wywodami dawno się nie spotkałem...takie zaściankowe polskie myślenie. W Twoim mniemaniu pewnie jestem dziadem i druciarzem- w końcu zagazowałem m62b44 i bardzo się z tego cieszę:) Dzięki LPG za przejechanie 100km nie płacę ponad 100zł a ok 55zł czyli koszt przejechania 100km nie jest większy niż w przypadku samochodu palącego 10l benzyny a radości z jazdy nie da się opisać słowami.
Mamy w Polsce realia jakie mamy a oszczędzanie na paliwie do żaden wstyd, raczej zaradność.
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1995

31 Maj 2013, 15:51

NIE STAĆ CIĘ NA AUTO JEŚLI NIE STAĆ CIĘ GO ZALAĆ.
WRX STi LPG :lol:

Jest różnica zagazować stockowy samochód typu Twoje 4,4 w celu oszczędności, a coś co budzi podziw na ulicy wsród szarych aut dla znawców tematu motoryzacyjnego typu Lancer EVO lub Audi RS4.
Do gazowania nic nie mam ale jak ktoś pcha LPG do TOP, SPORT czy SPEC wersji aby tylko sie mieć w czym pokazać i aby nie stało auto pół miecha do następnej wypłaty to jest dla mnie śmieszny. Polak wsadzi wszędzie gaz - sąsiad ma Kamaza diesel LPG
I szkoda, że te realia prowadzą do jazdy na opałowym wsród prawdziwych kombinatorów.
kończe dyskusję, bo to nie ma sensu...
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

31 Maj 2013, 18:22

dzida napisał(a):Polak wsadzi wszędzie gaz

Muszę Cię zmartwić 80% typeR civic i celicaTS i RS4 z LPG widziałem w DE.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Najbardziej ekonomiczne SUV-y
    Specjaliści z amerykańskiej organizacji Consumer Reports po raz kolejny wzięli pod lupę paliwożerność SUV-ów i wybrali najbardziej oszczędne auta z tego segmentu. Wszystkie przetestowane przez Amerykanów egzemplarze ...