Audi A3

12 Sty 2017, 20:52

Witam serdecznie,
zastanawiam się nad kupnem Audi A3 drugiej generacji czyli 8P.
Jaki przebieg dla tego auta będzie jeszcze w miarę "normalny"? Na jakie rzeczy zwrócić szczególną uwagę w przypadku tego modelu?
Znalazłem ogłoszenie: [link do oferty na Olx wygasł] i chcę zapytać czy wg. was na tych zdjęciach wszystko wydaje się okej z autkiem? Wiem, że po samych zdj. nie da się w 100% ocenić samochodu ale w ramach wstępnej "analizy" chcę się dowiedzieć czy w ogóle warto jechać oglądać to auto na żywo.
rvv
Nowicjusz

Auto: Nie mam

12 Sty 2017, 20:55

To jest 1 generacja 8L
Wg mnie to za tania jak na ten rocznik z tym silnikiem do tego ten magiczny przebieg równe 200k i do tego zwieśniaczona tymi wydechami np
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam

12 Sty 2017, 22:29

J.w, to jest pierwsza generacja co w sumie się chwali, bo ma zasadniczo lepsze silniki.
2.7k wyświetleń i nadal wisi? Przecież taka perełka...
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

12 Sty 2017, 22:42

A3 I gen może i ma lepsze silniki ale technicznie jest dużo duzo gorsze od II gen czy np Golf IV od Golfa V.
Miałem styczność z jedynką (jeździłem z kolegą na szkolenia) i swego czasu moja była posiadała II gen po ojcu z salonu, to jest jak dzień do nocy, inna płyta, inne wykończenie, inne zawieszenie, wygłuszenie.
Szkoda że nie robili silników takich samych bo 8P było by niezłym autem.

A co do ogłoszenia to obraz nędzy i rozpaczy, nie wiem nawet czy te stołki skórzane nie są dokładane? bo wydaje mi się że boczki drzwi mają zwykły materiał a powinna też być skóra.
No i ten wydech :lol:
Pionek
Stały forumowicz

Auto: Honda Accord / VW Scirocco
Silnik: 1,4 TSI 122@150
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Concept X6 2007
    BMW Concept X6 ten przedprodukcyjny samochód koncepcyjny jest pierwszym na świecie autem typu SAC (Sports Activity Coupé). Koncept prezentuje wizję BMW scalającą cechy modeli BMW X z atrybutami typowymi dla ...
    Zimowe przygotowania do jazdy samochodem
    Nawet niewielka warstwa śniegu na przedniej szybie ogranicza widoczność, a zalegający na dachu auta śnieg może doprowadzić do niebezpiecznej sytuacji na drodze, gdy pokrywa z lodu i śniegu zsunie się nagle na przednią szybę ...