Audi A4 B6 1.8T - cena

30 Gru 2016, 18:05

Witam wszystkich!
Stoję przed zakupem pierwszego samochodu i zadecydowałem,że zakupie Audi a4 b6 1.8t.
Chciałbym się dowiedzieć czy za 15-16 tyś. zł jestem w stanie kupić w miarę zadbany egzemplarz.
Na różnych portalach aukcyjnych ceny wachają się od 13 do 20+ tyś zł.
Z góry dziękuję za pomoc :D
Mate0s
Nowicjusz

Prawo jazdy: 28 01 2015
Auto: Nie mam

30 Gru 2016, 18:24

Przygotuj sie na sporą konsumpcję oleju i słaby dół. Troche kosztuje tez wymiana rozrządu.
Zadbanego egzemplarza trzeba szukać. Warto zostawic tez cos grosza na tzw pakiet startowy.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

31 Gru 2016, 08:36

Pakiet startowy mam wzięty pod uwagę.
Co do szukania zadbanego egzemplarza to właśnie chciałem się dowiedzieć czy w takich cenach jak podałem wyżej (15-16tyś ) opłaca się kupować to auto czy jednak w tym przedziale raczej będą padliny.
Mate0s
Nowicjusz

31 Gru 2016, 11:22

Nie da się określić czy będzie mało, bo zawsze może się ktoś trafić co sprzeda w tej kasie.
Sam ponad rok temu oglądałem jedną za pond 17tys. z przebiegiem 240tys. i chyba była ok poza powycieranymi plastikami zamiennikami reflektorów Valeo i umytym silnikiem. Nie kupiłem i tak, bo auto mnie nie zachwyciło.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

31 Gru 2016, 12:49

dzida napisał(a):Nie kupiłem i tak, bo auto mnie nie zachwyciło
zastanawiam się jakby wyglądała Twoja forumowa działalność gdyby jednak do zakupu doszło :naughty:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

31 Gru 2016, 13:12

No w sumie tych aut trochę stoi na allegro.olx itp więc jest w czym wybierać.
Generalnie skupić się chce na stanie auta,nie sugeruje się przebiegami bo to nie są już nowe samochody,a i tak przebiegi będą kręcone.
Najbardziej obawiam się tego,że w ogłoszeniu auto będzie wyglądało ok,a po zobaczeniu na żywo okaże się kupą :/
Mate0s
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Volkswagen e-up! w pełni elektryczny samochód seryjny
    Volkswagen przedstawił swój pierwszy, w pełni elektryczny samochód seryjny: nowego e-up!. To prawie bezgłośne, czteroosobowe auto robi wrażenie zasięgiem 150 kilometrów i doskonałą funkcjonalnością. Nowy ...

31 Gru 2016, 13:23

Nie kupiłem i tak, bo auto mnie nie zachwyciło

zastanawiam się jakby wyglądała Twoja forumowa działalność gdyby jednak do zakupu doszło :naughty:

Ban :ok:

Obejrzyj kilka egzemplarzy w różnych zakresach cenowych, wtedy dowiesz się w co mniej więcej celować. I kolejna istotna kwestia - mechanika jest tańsza w naprawie niż blacharka. Lepiej kupić auto, gdzie będziesz musiał pobawić się z zawieszeniem/hamulcami może osprzętem silnika (bo 1.8T wcale taki prosty i tani nie jest) niż kupić szrot złożony z trzech innych, który będzie błyszczący i wyplakowany.
Generalnie to powodzenia, bo wybrany obiekt westchnień znacząco utrudnia Ci zadanie
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

31 Gru 2016, 13:31

mike napisał(a):zastanawiam się jakby wyglądała Twoja forumowa działalność gdyby jednak do zakupu doszło :naughty:

nie miałbym czasu, bo naprawiałbym zawieszenie po nocach :mrgreen:

a tak serio to pewnie opisywałbym tak jak noisy swojego paska :)
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

31 Gru 2016, 13:48

dzida napisał(a):nie miałbym czasu, bo naprawiałbym zawieszenie po nocach :mrgreen:

Nie przesadzaj nie jest tak źle :mrgreen: emejcz już pewnie napisał by na swoim forum "prezesie zgłaszam wykonanie planu 10tyś.km. i nic nie stuka"... :D
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe