Audi A3-warto? Jak zmieni sie cena za dwa lata?

05 Maj 2010, 16:58

Sprawa wygląda nastepująco. Mam 19 lat - własnie pisze mature. Zaraz po niej długie wakacje i pierwsza poważniejsza praca.

W domu mamy Forda Mondeo, 1999, 1.8 benzyna, liftback (hatchback), sprawny. Patrze po cenach na allegro, to już za 7.5 można kupić takie Mondeo w b. dobrym stanie.

Zamierzam przekonać rodziców do kupna nowego auta, zarobiłbym troche grosza. Za 11, max 12 tys. chciałbym kupić jakieś lepsze auto.

Wstępnie myśle o Auti A3 np. [link do oferty na Allegro wygasł]

Pytanie do znawców: ile może kosztować takie Mondeo za 2 lata - w 2012, a ile modele takie modele Audi?

To ma być mój główny argument do tego zeby wreszcie zmienić to auto. Druga sprawa to spalanie. Audi A3 1.9 TDI podobno spala w okolicach 5.5 - przy mojej jezdzie w zyciu tyle nie spali, ale OK :mrgreen:

I czy obok Audi polecacie jakies inne auto w tej cenie?
robert723
Nowicjusz

05 Maj 2010, 17:26

11-12 tys. to trochę mało jak na A3 w dobrym stanie i 1.9 TDI, lepiej poszukaj Golfa albo Leona - taka sama konstrukcja i mechanika, a za 11-12tys. uda ci się znaleźć jakiś w przyzwoitym stanie z okolic 99/00 roku.
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...