Audi a4 1,9 tdi po wymianie rozrzadu i filtrów

01 Lis 2007, 09:07

witam. mam pytanie bo kupiłem sobie audi a4 1,9 tdi i byłem w warsztacie na wymianie rozrządu, filtrów i oleju i własnie po tej naprawie samochód mi gorzej pali i jak dodaje gazu to pszyspiesza dopiero po chwili po około 3-4 sekundach i wogóle głosniej chodzi, jak myslicie co to moze byc i jak zrobic aby było ok. prosze ok podpowiedz, z góry dziekuje. pozdr.
aglasek pozdr
aglasek
Nowicjusz

• 01 Lis 2007, 13:15

Źle ustawiony początek wtrysku.Jeżeli silnik głośniej chodzi to wtrysk jest za wczesny.Przy wymianie rozrządu w tym silniku warto wymienić śrubę na wale korbowym i właściwie ją dokręcić.Często zdarzają się awarie tych silnikow dlatego że źle zaprojektowano mocowanie koła pasowego na wale korbowym.
    andrzej_124
    Stały forumowicz

01 Lis 2007, 21:36

dzieki za odp. a może wiecie dlaczego miga mi kontrolka od grzania swiec zarowych ( ta spirala) przeciez odpalam zawsze jak zgasnie ale potem ona sama zaczyna migac ponownie.
    aglasek pozdr
    aglasek
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
      Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
      Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
      Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...