Audi a4 coś "strzela" w prawym przednim kole

01 Lis 2007, 20:51

jeżeli ktoś potrafi mi pomóc to pliiis mam problem!!!!!!!!! jadąc w trasie dość wyrównaną drogą zaczęło mi "strzelać" w prawym przednim kole. przy naciskaniu gazu to strzelanie jest słyszalne dość głośno, natomiast gdy tylko sciągne noge z gazu lub wrzuce na luz cichnie i jest wogóle nie słyszalne.co to może byc?????prosze o pomoc
zuza123
Nowicjusz

• 01 Lis 2007, 21:26

:shock: To pewnikiem przegub chciałby mieć swięto zmarłych... :cry:
    fordon

01 Lis 2007, 21:48

to na pewno nie przegub bo był wymieniany.wahacze też odpadają :!:
    Ostatnio edytowany przez zuza123, 01 Lis 2007, 23:35, edytowano w sumie 1 raz
    zuza123
    Nowicjusz

01 Lis 2007, 22:33

A4 mają słabe zawieszenie silnika często pęka łapa od skrzyni biegow i to po prawej stronie.Można sprawdzić czy tłumik drgań skrętnych na połosi nie ociera o nadwozie.Przeguby i łożysko też a zwłaszcza czy jest wkręcona śruba w przegub.
    andrzej_124
    Stały forumowicz

01 Lis 2007, 23:33

Dzięki za radę. A jutro się okaże, co to tak naprawdę było. Jeszcze raz wielkie dzięki. Pozdrawiam.
    zuza123
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowe Audi S3 Sportback - oszczędne, szybkie i komfortowe
      Moc 221 kW (300 KM) i moment obrotowy 380 Nm, sprint od zera do 100 km/h w pięć sekund – nowe Audi S3 Sportback oferuje najlepsze osiągi w swojej klasie. Charakteryzuje się też wzorcową efektywnością: silnik 2.0 TFSI ...
      Jak powstaje Toyota GR Yaris?
      To najbardziej wyjątkowy hot hatch na rynku, więc i jego proces powstawania odbiega od standardu. Toyota GR Yaris powstaje na specjalnej linii produkcyjnej fabryki Toyota Motomachi, w której dawniej powstawał Lexus ...