Audi A4 2000r.

20 Kwi 2011, 11:58

Witam serdecznie.

Zastanawiam się nad zakupem Audi A4 z 2000 roku.
Poniżej przesyłam dwa linki do autka nad którym sie zastanawiam.

[link do oferty na Allegro wygasł]

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Nie znam się za dobrze na samochodach i wiem też, że po zdjęciach cięzko jest ocenić samochód, ale może ktoś będzie w stanie mi powiedzieć, czy warte jest to autko swojej ceny.

Dziękuję za pomoc.
mms7
Nowicjusz

Miejscowość: Polska

20 Kwi 2011, 12:11

Nie licz na autentyczny przebieg, oba ogloszenia to ten sam samochod.
Byl robiony w nim przod, co widac na zdjeciach dosc wyraznie, zderzak nie jest idealnie spasowany(pewnie jest klejony), maska to samo, roznej wielkosci szczeliny nad/pod lampami przednimi, linia maski i blotnikow nie jest taka sama po obu stronach.
I to ze ktos pisze ze pedala, kierownica i lewarek sa w stanie idealnym nie znaczy ze autko nie jest cofniete, moj wujek ma A6 c4 z 350tys km, i tez ma w stanie idealnym te elementy... na dodatek te elementy mozna latwo wymienic gdy 1 z nich jest lekko wytarty. :)
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI

20 Kwi 2011, 12:27

Tak tak, to ten sam samochodzik tylko na jednej stronie jest więcej zdjęć.

Bardzo dziękuję za kilka ważnych uwag. :)

pozdrawiam
mms7
Nowicjusz

20 Kwi 2011, 12:33

Swoja droga nie wiem po co ta informacja w ogloszeniu.

"*** zgadzam się na badanie grubości lakieru ***"

Jakby chcial zasugerowac ze auto nie bylo robione, tylko 1 kluczyk swiadczy ze auto raczej bezposrednio od jego wlasciciela nie jest(1-szego czy to 2-giego), moze byc z jakiegos komisu, czy szrotu a potem zostalo naprawione, ciezko powiedziec.

"Jestem poważnym człowiekiem i wiem, że często jadą Państwo setki kilometrów, dlatego zapewniam że wyżej przedstawiony opis jest w pełni wiarygodny."

Taa, jak kazdy handlarz samochodami, szuka tylko jak najwiecej zarobic, aka kupic jak najtaniej zloma, lekko go odnowic(chocby cofnac sam licznik) i sprzedac za jak najwiecej.
Czimi
Stały forumowicz

20 Kwi 2011, 12:45

Jeszcze myslałam na tym autkiem...

Ale cena wydaje mi się podejrzana.;/
mms7
Nowicjusz

20 Kwi 2011, 12:49

Cofniete pewnie o przynajmniej 100tys km, juz tam Niemiec robil tym tylko 20tys/rok i kupil diesla tylko po to zeby placic duzo wyzsze ubezpieczenie. A na zdjeciach za duzo nie widac.
Czimi
Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Apple CarPlay w samochodach marki Lexus
    Samochody Lexus wyposażone w pakiet aplikacji Enform 2.0 oraz auta Toyoty z pakietem Entune 3.0 zyskają możliwość integracji ze smartfonami iPhone za pomocą interfejsu Apple CarPlay – poinformował japoński koncern, ...

20 Kwi 2011, 14:50

Dobry kit w ogłoszeniu to podstawa,często nawet przez telefon sprzedający zachęca do kupna bo auto cycuś glancuś a po przyjeżdzie na miejsce auto igła okazuje sie być totalnym bublem.
Ta A4 powyżej stanowczo za tania.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

20 Kwi 2011, 16:04

B5 po II fl musisz dać minimum 20k za zadbany egzemplarz
kamyl
Aktywny

Miejscowość: SR
Prawo jazdy: 0- 4-2009
Auto: VC GTS
Silnik: Z19DT
Paliwo: Diesel
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

20 Kwi 2011, 17:28

Dokladnie, za 12-15k, co najwyzej mozna kupic od handlarza A4 z zamaskowanymi wadami i mocno cofnietym licznikiem...

To jest podobnie jak z W210, jest ich sporo i nawet za 9-10k zl sa pol wraki w "idealnym stanie" cos tam tylko lekko stuka naprawa 200zl, autem jezdzila kobieta do pracy stad brak przebiegu w dieslu i takie tam rozne sciemy, a za dobry egzemplarz trzeba dac 3 razy tyle.

Jak nie masz wiecej jak 15k zl, to pomysl lepiej nad czyms innym, fajengo Rovera 45 mozna kupic za tyle na przyklad. A4 2000r w cale jakiejs furory nie robi na parkingu, co najwyzej w warsztacie jak kupisz taka za 15k zl. I to musi byc diesel? Bo lepiej wyjdziesz kupujac za 12-13k zl Rovera czy jakis inny samochodzik w tej cenie i dokladajac do niego 2500-3000zl na jakas dobra instalacje gazowa.
Ostatnio edytowany przez Czimi 20 Kwi 2011, 17:56, edytowano w sumie 2 razy
Czimi
Stały forumowicz

20 Kwi 2011, 17:51

Przypomniała mi sie pewna historia którą kiedyś ojciec mi opowiadał,jego znajomy kupił jakiś czas temu własnie Audi A4,rok bodajże 1996,dał za nią coś koło 9tys i taki happy że ma A4 w bdb stanie (bo tak było na początku),po paru dniach zaczeła sie sypać więc odstawił auto do serwisu i jak sie potem okazało auto nie dośc że licznik kręcony dość sporo to po poważnym wypadku (dostała dość mocno w któryś bok),fakt zrobił z tym autem ale co z tego jak potem znowu zaczeła sie sypać więc zdecydował sie ją sprzedać bo już wytrzymać nie mógł.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

20 Kwi 2011, 18:36

mms7 napisał(a):Jeszcze myslałam na tym autkiem...

Ale cena wydaje mi się podejrzana.;/

Być może narażę się niektórym, ale ja zapytam dlaczego właśnie Audi A4? Auta tej klasy innych marek możesz mieć młodsze w tej samej cenie, albo taniej w tym roczniku. Popularność A4 i Passata B5 w tym kraju nabija sztucznie wartość tych samochodów mimo że ich niezawodność wcale nie jest lepsza niż aut konkurencji. Efekt jest taki że stare A4 jest drogie, a handlarze przywiozą i wyszpachlują najgorsze g.... wyjęte spod pociągu, bo to Audi więc i tak się sprzeda :???: , na rynku wybór A4 jest ogromny, ale większość z nich to szroty kręcone i bite. Ten model ma też jeszcze jedną wadę która niestety mocno doskwiera w naszych smutnych polskich realiach, wielo wahaczowe aluminiowe zawieszenie poddaje się błyskawicznie na szlakach które w Polsce ironicznie nazywamy drogami. A4 to dobre samochody ale inne nie są gorsze, rozważ to... :razz:
mario_pil
Początkujący

Miejscowość: Wałcz
Auto: Scenic II + Carisma