Audi A4 2005 r b7

30 Mar 2016, 12:40

Witam wszytskich serdecznie.
Mam powazny problem z moim audi ;/ Posiadam automatyczna skrzynie biegow. 3 tyg po zakupie auta zaczal mi wyskakiwac blad zaczely migac wszytskie literki na desce ale problem jest tylko przy zapaleniu samochodu po przejechaniu 54 min wystarczy ze przelacze na P i spowrotem na D problem mija. Z czasem zaczal dochodzic do tego brak wstecznego R po przejechaniu danej trasy chce cofnac i auto stoi.Ale wlacze i wylacze silnik wyskakuje ponownie blad i auto cofa ale juz bez czujnikow parkowania. Facet na komputerze stwierdzil ze to blad czujnika polozenia. Byl wadliwy dwumas w tym samochodzie i jeden z gosci stwierdzil ze to moze duze naprezenia itp itd i wymienilem sprzeglo ale teraz to blad wyskakuje prawie zawsze przy wlaczeniu silnika a wtedy wyskakiwal raz na 3 tyg;/ juz mnie wszyscy nastraszyli kosztami i nie wiem od czego i gdzie najlepiej zaczac by usunac dana usterke.
arek2405
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 0-2007
Auto: nie mam

30 Mar 2016, 12:49

Skoro masz automatyczna skrzynie biegów, to o jakim dwumasie mówisz ?
Anjin
Zaawansowany

Auto: Peugeot

30 Mar 2016, 12:51

nie wiem w moim miescie sa rozni fachowcy jeden to nazywa dwumassem jeden inaczej. To bylo takie kolo z zebamy Sprzeglo Hydrokinetyczne czy jakos tak . lepiej ?
arek2405
Nowicjusz

18 Kwi 2016, 16:33

arek2405 napisał(a):Sprzeglo Hydrokinetyczne

Może być że jest już na wykończeniu. Jak masz samochód rozgrzany po około 20 km i nie ma siły ruszyć jak puszczasz hamulec na D bądź R.

arek2405 napisał(a):Z czasem zaczal dochodzic do tego brak wstecznego R po przejechaniu danej trasy chce cofnac i auto stoi.

Rozumiem że wrzucasz R i nie jedzie dodajesz gazu i powoli rusza czy dalej stoi i nic?
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

28 Kwi 2016, 21:29

Tak Auto powoli cofa ale jak juz pojawi sie wzniesienie to juz nie daje rady ;/ do przodu nie ma zadnych problemow ale jak dochodzi bieg R to 4 razy dziala raz nie... nie mam pojecia o co chodzi.
arek2405
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ekologiczny samochód – to może się opłacić
    Chociaż zanieczyszczenie środowiska to problem, z którym borykamy się już od lat, obecnie coraz więcej ludzi, firm i władz publicznych stara się coś z tym zrobić. Świadomość ekologiczna rośnie, a to jeden z głównych ...
    Night Power GP 2012 - Łomża
    Trzecia runda Night Power GP 2012 odbyła się w Łomży 18 sierpnia. Na ulicach miasta można było zobaczyć rzadko spotykane samochody, a ulica Spokojna zmieniła się w strefę streetracingu. Na NIGHT POWER Grand Prix w Łomży chyba ...