Audi A4, A6 czy Passat co sądzicie?

16 Maj 2013, 09:52

Prosze o opinie lub podpowiedzi co do kwestii zakupu audi A4 silnik 1,9 lub, 2,0 lub 2,4 bądź A6 a może passat z porównywanymi silnikami. Nosze sie z zamiarem wydania około 25-30 tys. na auto, które będzie w miarę duże (może być kombi), w dieslu, spalanie ok. 6l/100 w trasie, no i koniecznie, żebym jak najmniej zostawiała u mechanika w ciągu roku zarówno na podstawowe wymiany oleju filtrów itp. jak i naprawypoważniejsze choć nie wiem jakie. Jeździłam przez 8 lat audi A4 róznymi rocznikami i byłam bardzo zadowolona. 1000%pewności, ze nie zawiedzie na trasie i nie zrujnuje przy awariach - choć ich w ogóle nie było. Ale z róznych powodów zmieniłam na opla astrę III i ....ten kto wymyslił ten samochód powinien zmienić zawód! Wiem, to nie ta klasa ale ja z warsztatu od elektryka nie wychodziłam! A kupiłam 3 letnie auto. Nie o to chodzi. Proszę doradźcie mi, który z wymienionych przeze mnie byłby najbardziej ekonomiczny i bezpieczny dla kogoś kto nie mam zbyt duzo kasy na naprawy kogoś kto chciałby komfortowo jeździć. A może jakaś inna marka, ale błagam tylko nie opel. Z góry dziękuję :)
1971jo
Obserwowany

Auto: opel astra III

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Renault 5 L i TL
    Renault 5 weszło do sprzedaży w 1972 roku. Wprowadzono na rynek jednocześnie dwie wersje: "L" z silnikiem o pojemności 782 cm3, a następnie 845 cm3 oraz wersję "TL" napędzaną silnikiem 956 cm3, zapewniającym większą uniwersalność ...