AUDI A4 Avant czy BMW 318/320 Touring ?

22 Lut 2010, 13:44

Szukając kombi w dieslu do ok. 80-90 tys. zawęziłem wybór do dwóch samochodów.
Oba byłyby rocznik 2008, Audi 2,0 tdi, BMW 318 lub 320 touring.
Prośba o pomoc w wyborze i opinie !!!
moore
moore
Nowicjusz

Miejscowość: Elbląg

22 Lut 2010, 14:48

A może pomyślał byś nad nowym PASSATEM CC ? :)
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
A jeśli nie to wybrał bym Audicze 2,0TDI
vw
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Skoda Octavia RS
Skrzynia biegów: Manualna

22 Lut 2010, 15:17

Zdecydowanie bardziej BMW. Lepsze prowadzenie, większy prestiż marki, zdecydowanie lepsze wykonczenie, czysty dzwięk silnika w porównaniu z klekotem audi.

Sam od jakiegos czasu uzytkuje bmw 3 kombi ale 335D i jestem bardzo zadowolony. A4 to niestety taki przerośnięty Golf, który wcale zle się nie prowadzi ale wykładając taką cene na wozidło wymaga się więcej.
MajkPZM
Zaawansowany

Miejscowość: Kraków

22 Lut 2010, 15:24

Dzięki Panowie,

No to mamy dwie opinie. CC jest b.ładne ale w najbliższej przyszłości planuję (2+1) więc CC raczej odpada.

Ja mam spory dylemat, z jednej stony wizualnie chyba bardziej Audi (chyba nawet jest troszkę większe), z drugiej własności jezdne BMW.

Ciężka decyzja była z dieslem (sportowe przyzwyczajenie do benzyny) ale przy przebiegach ok. 35 tys. rocznie, gł. na trasie to poprostu bardziej się opłaca.

Ktoś coś może jeszcze podpowie ?
moore
moore
Nowicjusz

Miejscowość: Elbląg

22 Lut 2010, 16:10

Wg mnie Audi to takie VAGowskie wozidło jak Passat. BMW to już inna bajka, wiekszy prestiż. Jeżdżę X3 na codzień i muszę przyznać że jazda jest czystą przyjemnością, szczególnie z automatem. Moim kolejnym autem też będzie BMW :)
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

22 Lut 2010, 19:57

[quote="Kierunkowskaz"Jeżdżę X3 na codzień i muszę przyznać że jazda jest czystą przyjemnością[/quote]

A w profilu info dla zmyłki że Pasek 1.9TDI hehe :P

Bardziej bym się skłaniał ku BMW kombi, A4 też dobre ale gdyby było tańsze...
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Camry z klocków Lego
    Australijska Toyota pokazała w Melbourne pełnowymiarową replikę Camry nowej generacji zbudowaną w całości z klocków Lego. Samochód stworzył Ryan McNaught przy użyciu 500 tys. elementów. Toyota Lego Konstrukcja ...
    "Yellow boxy" na drogach - co to takiego?
    W Szczecinie pojawiły się tzw. "Yellow boxy" mają one na celu poprawę przepustowości ruchu w godzinach szczytu. U nas projekt pilotażowy ma pokazać czy takie rozwiązanie sprawdza się. Jeżeli okaże się że tak, a ...

22 Lut 2010, 21:43

Hehe nie dla zmyłki bo jestem właścicielem VW, tylko że x3 ma moja narzeczona (jeszcze :razz: ) i prawie codziennie jeżdżę :)
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)