Audi a4 (b5 95-01r) czy Honda Acoord VI (98-02r)

17 Gru 2010, 13:53

Witam jak sądzicie co bardziej opłaca się kupić ? Audi a4 1.9 tdi czy Hondę accord 1.8 VTEC interesuje mnei niezawodność, części, utrzymanie, jakość... dodam ze jestem młodym kierowcą i od niedawna mam prawko....
Konradowu
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

17 Gru 2010, 15:48

Bierz Hondę :)
Łatwiej znajdziesz zadbany egzemplarz, a jakość i niezawodność stoją na wysokim poziomie.
siebek25
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kielce

17 Gru 2010, 16:01

Oba godne uwagi.....jako auto ogólnie honda bardziej bezawaryjna audi bardziej zajezdzone z reguły... ale jako silnik 1.9tdi lepszy
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd

17 Gru 2010, 17:47

Jeśli zależy ci na dieslu, to lepiej pokusić się o Audi/Passata z 1.9 TDI bo to dobra jednostka jeśli nie przeszkadza ci jej głośna praca, ale jeśli diesel nie jest konieczny (tj. robisz mniej niż 25-30tys. km rocznie albo częściej jeździsz po mieście na krótkie dystanse) to lepiej Hondę - będzie mniej styrana i jeśli nie trafisz na jakiegoś powypadkowego bubla to również mniej awaryjna (w Audi i Passatach piętą achillesową jest zawieszenie)
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka

17 Gru 2010, 17:51

Wszystko już zostało powiedziane :-D
AreBie
Aktywny

Miejscowość: NML

17 Gru 2010, 18:17

Zależy ile rocznie robisz km.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Hybrydowe hity pierwszej połowy 2019 roku w Polsce
    Produkujący od 22 lat samochody z napędem hybrydowym, japoński koncern Toyota w tym roku na polskim rynku bierze niemal wszystko. Według danych Instytutu Badań Rynku Motoryzacyjnego SAMAR, w segmencie aut z napędem spalinowo-elektrycznym, ...

17 Gru 2010, 18:22

O kur***, barol, wymiatasz. Ponad 10k postów. Starczyłoby na książkę:D Respekt :cool:
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka

17 Gru 2010, 18:39

Do życia mi to nie potrzebne i nie patrze ile mam postów,moge mieć nawet 50tys ale tak to jest jak sie nie ma co robić :roll:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

17 Gru 2010, 18:56

Dla codziennego uzytku polecil bym A4.Sama marka mowi za siebie.Rewelacyjny silnik nowsze 2l tylko ludzie narzekaja vw,audi.Z silnikiem nie ma ogolnie problemow i jest tanszy.Jak malo jezdzisz hooooondaaa tez posmiga wyrobiola se pewnego rodzaju renome ale podejrzewam ze bys ja zagazowal.LPG Taniej ale jesli dasz w lipne rece do roboty to masz problem na bani
24HLucas
Nowicjusz

Miejscowość: Moers