Dylemat

17 Gru 2010, 01:07

Witam.

W styczniu planuje zakup samochodu tylko i wyłącznie do dojazdów do pracy ,raz w tygodniu wypad na zakupy ,raz na jakiś czas wycieczka ,ale bez szaleństw.szukam samochodu wyłącznie 4 lub 5 drzwiowego o pojemności od 1.6 do 1.8 ,nie zależny mi na szybkiej jeździe lecz bezstresowym przemieszczaniu się z punktu a do punktu b .Chodzą mi po głowie następujące samochody :

Opel Vectra
Ford Mondeo
Peugeot 406
Citroen c5 lub Xsara
Toyota Avensis
Honda Accord

lub jakiś inny samochód z prostym silnikiem diesla (bez kola dwumasowego i innych podobnych kłopotliwych bajerów )

A może ktoś z drogich forumowiczów zaproponuje inny samochód .Jestem w sumie otwarty na wszelkie propozycje poparte jakimiś argumentami .

Pozdrawiam .
Rafal30
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa/Kings Lynn

17 Gru 2010, 10:26

Jeżeli o mnie chodzi wybrałbym Toyotę Avensis lub Hondę Accord. Spójrz jeszcze na Mazdę 626.
Jak daleko dojeżdżasz do pracy? Jeżeli nie więcej niż 5 - 10km to odpuściłbym sobie diesla ;)
siebek25
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kielce

17 Gru 2010, 10:31

Powiedz ile chcesz wydać pieniędzy
james00796
Początkujący

Miejscowość: Prokowo

17 Gru 2010, 11:07

Własnie,jakim funduszem dysponujesz?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

17 Gru 2010, 12:35

Do pracy mam ok. 30 km w jedną strunę . Będę kupował go w UK ,wiec nie ma sensu pisac ile mam na niego przeznaczone .

Pozdrawiam .
Rafal30
Nowicjusz

17 Gru 2010, 12:38

A że tak spytam która generacja Mondeo,Accorda i Vectry Cie interesuje??
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Zabici bez zaiętych pasów
    Aż 50% ofiar śmiertelnych na autostradach w Austrii, a ponad 60% w Belgii nie miało zapiętych pasów w momencie wypadku. Pasy bezpieczeństwa są efektywnym elementem dającym kierowcy i pasażerom bezpieczeństwo podczas ...

17 Gru 2010, 12:49

Myślę nad samochodem z rocznika 99-01 ,nie chce młodszych roczników ,ponieważ kupuje ten samochód maksymalnie na pół roku .
Rafal30
Nowicjusz

17 Gru 2010, 12:54

A nie chcesz może Fiata Bravo Sportline 1.9JTD??Bo kumpel akurat sprzedaje.
Barol
Awatar użytkownika

17 Gru 2010, 14:16

Mieszkam i pracuje w UK wiec odpada.

Pozdrawiam .
Rafal30
Nowicjusz

17 Gru 2010, 14:52

No to myślę, że zdecydowanie Accord lub C5, bo Mondeo MKIII z początkowego okresu produkcji może przynieść więcej kłopotów niż pożytku. Podobnie rzecz tyczy się Vectry bo z lat 99-01 to końcówka produkcji B i początki produkcji C więc też różnie może być.

Edit:
Może jeszcze Octavia? Wiem, że jej do podanych wyżej trochę brakuje ale jak na pół roku to powinna Ci się nadać, silnik 110 KM bez dwumasy, na pompie. Więc powinna się nadać.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

17 Gru 2010, 17:50

A może jakieś Audi A4 np 1.8 125KM?
Barol
Awatar użytkownika