Audi A4 b5 czy BMW E46??

27 Lut 2011, 16:37

byłem ja dzis ogladac,i wyglada nawet nawet ale troche mnie ten przebieg martwi
cyc
Początkujący

Miejscowość: rybnik

27 Lut 2011, 16:42

No wiesz niektórzy mówią że lepiej im sie jeżdzi jak auto ma te 120-130tys.km niż 250tys,np mój kumpel ma w Puncie oryginalne 188tys.km i dla niego to już jest dużo :roll:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

27 Lut 2011, 17:07

Jeżdżę a4 taką jaką chcesz kupić. Niezawiodła ani razu ma przebieg ok 230 tys km silnik 1,9 tdi 130 km ale ten samochód jest bezpłciowy, strasznie głośny jak dla mnie, pali średnio(spalanie nie jest wysokie ale są samochody o większej mocy i palące mniej-nie jest prawdą że jest super ekonomiczny), zawieszenie się trzyma ale pewnie nie długo trzeba będzie zainwestować, strasznie ciasno w środku szczególnie z tyłu, bagażnik również szału nie robi. Ogólnie dobre auto ale chyba wolałbym mercedesa c-klase lub bmw.
koczas
Aktywny

Miejscowość: centrum Polski

27 Lut 2011, 17:28

a co powiecie na ten silnik 1.8 125 KM?? jakas dobra jednostka??
cyc
Początkujący

27 Lut 2011, 18:22

W audi są drogie zawieszenia. Na jedno koło przypada 4 aluminiowe wahacze które szybko padają na polskich drogach na jedno koło koszt naprawy same części to ok 1400zł.
miksam
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Tarnów

27 Lut 2011, 18:28

A nie chcesz czegoś takiego [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Samochody: pojazdy, które zrewolucjonizowały nasze życie
    Od czasów Henry’ego Forda i jego Modelu T, samochody stały się nieodłączną częścią naszej codzienności. Nie tylko umożliwiają nam dostanie się w każde miejsce, ale także dostarczają nam niezapomnianych przeżyć ...
    Niebezpieczne jesienne weekendy
    Wciąż zbyt wielu polskich kierowców ignoruje ryzyko związane z prowadzeniem samochodu po spożyciu alkoholu, takie jak większa brawura, gorsza umiejętność oceny sytuacji na drodze czy spowolnienie reakcji za kierownicą. ...

27 Lut 2011, 19:13

Kurczę trochę byłem "niepełnosprytny" jak pisałem swój wcześniejszy post. Ja pisałem o audi b6 oczywiście(z rozpędu jak zobaczyłem a4 i e46-pomyślałem że chodzi o b6), jeśli chodzi o porównanie z e46 to zdecydowanie lepsze będzie bmw e46 ale taka kasa to trochę mało na naprawdę dobry egzemplarz, te po lifcie są podobno lepiej dopracowane. Ja również poleciłbym Ci Skodę Octavię lub Passata będzie trochę młodszy i większy jak a4. Chyba że znajdziesz ładne e46 to bierz bmw, audi b5 ma jeszcze mniej trwałe zawieszenie niż b7 (passat wypada od nich trochę lepiej mimo wszystko). Ewentualnie za ok 20 tysięcy może ford mondeo??
koczas
Aktywny

Miejscowość: centrum Polski

28 Lut 2011, 00:44

fordy z tego co wiadomo lubia rdze a szczególnie te mondeo mk3

[ Dodano: 28 Luty 2011, 01:07 ]
a co powiecie na te BMW?? [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
cyc
Początkujący

28 Lut 2011, 08:45

A no ładnie wygląda.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

28 Lut 2011, 08:55

jakos ta bmka podoba mi sie bardziej. a co powiedz na ten temat tej bmki??
cyc
Początkujący

28 Lut 2011, 10:46

BMW to BMW auto z tradycjami, ładne, zgrabne i (oszczędne). A Audi, no cóż to tylko Audi. Ja bym sie nie zastanawiał.
Polecam także: jakisamochod.blogspot.com
zielony29
Nowicjusz

Miejscowość: mazowsze

28 Lut 2011, 23:09

to powiadasz ze BMW lepsze od Audi??
cyc
Początkujący

28 Lut 2011, 23:30

Audi jest oparte o technologię VW, ma tylko lepsze blachy, wygląd i materiały w środku. Jak dla mnie nie warto tyle przepłacać, wolałbym Skodę Superb kupić niż Audi.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

01 Mar 2011, 00:49

Audi i VW stoja bardzo w cenie a na zadbany egzeplarz ciezko trafic bo same złomy
cyc
Początkujący