26 Maj 2014, 18:00
Witam!
Mam problem z moją Audiczką. Zakupiłem ją kilka dni temu, dziś zmieniłem aku i po zmianie zniknęła mi data (normalne). Chciałem ustawić ją jak w Golfie 4 (przytrzymać pokrętło w lewo) i wtedy zniknęło mi podświetlenie zegara i ilości kilometrów. Potem sprawdziłem w internecie co i jak i ustawiłem wszystko tak jak być powinno.
Kilka minut później, chce ruszać w drogę, patrzę a tam obrotomierz na wartości 300 zamiast na 0 oborotów. Popukałem w licznik bo myślałem ze się zawiesiło coś ale nic. Teraz co któreś włączenie zapłonu coś w licznikach stuknie i wtedy wskazówka podskakuje o 200 obortów wyzej (normalne bo oryginalnie jest poniżej zera na wyłączonym zapłonie) ale potem nie opada. Teraz co któryś raz jak włączę zapłon to wskazówka idzie w górę. Teraz mim zerem jest 3100 obrotów i nie wiem co mam zrobić! Pomożecie?
Wyczytałem że problemem może być procesor Motoroli, same silniczki albo luz w licznikach. Niestety nie mogę podpiąć komputera do mojego VAGa bo mam chińską wtyczkę i do golfa 4 jeszcze pasowała, a do Audika już się nie mieści w plastikach.
Posiadam Audi A4 B5 FL 1.9TDI 116km 2000 rok
Tu wrzucam zdjęcie licznika na wyłączonym zapłonie i silniku:
Link do filmiku który pokazuje co się dokładnie dzieje: [usunięty]
Pomóżcie!