Audi A4 B5 po odpaleniu gdy wezmę dodam gazu dławi się

31 Sie 2021, 21:50

Witam posiadam audi a4b5 silnik 1.6 ostatnio pojawił się problem gdy odpalam auto na zimno i przejechaniu kawałka drogi auto zaczyna się dławić jak się rozgrzeje problem znika wymieniłem już przewody zapłonowe kopułkę z palcem pompę paliwa ale dalej problem jest a świece też wymieniłem nie wiem tak naprawdę co jeszcze można zrobic
Diabel418
Nowicjusz

• 01 Wrz 2021, 08:41

Nie ma znaczenia czy jest wilgotno czy też sucho? Jak było ciepło w lato to też tak miałeś?

Może jakiś problem ze ssaniem? Zerknij jeszcze do tego tematu audi-a4-problem-z-zimnym-silnikiem-vt25099.htm
    Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

01 Wrz 2021, 12:48

Dołączyli pod kompa ponoć czujnik wału bo dziś auto tylko wkręcali się max do 4 tys obrotów
    Diabel418
    Nowicjusz

01 Wrz 2021, 17:43

Czujnik wału wymieniony sonda lambda też bo była padnięta a jeszcze muszę na kompa aby wykasować błędy
    Diabel418
    Nowicjusz

01 Wrz 2021, 20:02

A znacie jakiś program który będzie obsługiwać obd ll w aucie rocznik 95
    Diabel418
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BYD e6 - elektryczny samochód o dużym zasięgu
      Pierwsza w Polsce prezentacja w pełni elektrycznego samochodu BYD e6 odbyła się w dniach 9 – 10 lipca w czasie konferencji "2012 International Symposium on Electric Vehicles – Triple Helix Activity Research; Energy-Technology; ...
      Mitsubishi Colt LPG - instalacja gazowa firmy STAG
      W odpowiedzi na rosnące ceny paliw i duże zainteresowanie klientów w salonach Mitsubishi pojawił się model Colt LPG z wysokiej jakości instalacją gazową firmy STAG. Jednocześnie w ofercie jest już dostępny Colt 2012 ...