REKLAMA
Jak w tytule. Samochód na zimno pracuje b. nierówno, drga, nawet przy stojącym samochodzie czuję drgania w kierownicy i w pedale gazu. Zanim dojechałem do warsztatu zagrzał się na tyle, że te objawy (prawie) znikły. Komputer nic nie pokazał , więc pan mechanik orzekł, że pacjent jest zdrowy. Następnego dnia przejechałem ok. 60 km, silnik zagrzał się jak należy i po drodze , przy prędkościach powyżej 90 pracował niemal bez zarzutu. Czym wolniej tym bardziej nierówna praca. Po zatrzymaniu samochód drga, słyszę rytmiczny szelest (tak, jakby jakiś wirujący element przy każdym obrocie o coś ocierał). Szukam a) Podpowiedzi czego szukać. b) Mechanika w okolicy Pragi Południe , linii otwocka, linii Wału Miedzeszyńskiego ew. w Warszawie lub okolicach. Takiego mechanika, który znajdzie usterkę nawet jeśli komputer nic nie pokaże.
P.S. Wypatrzyłem program obd scanmaster i mam pytania :
1. Czy taki program umożliwi mi choćby przybliżone zorientowanie się co dzieje się z Caddym ?
2. (Jeśli 1. - TAK) Czy działa na tablecie z Androidem albo na smartfonie Samsung z tym systemrm oper. ?
3. (Jeśli 2. -TAK) Jak podpiąć urządzenie do samochodu ? Idzie mi o to jaki kabelek kupić i ew. gdzie.