Audi a4 b6 1.8t 163km jak wrażenia

05 Gru 2018, 19:29

Siemka wiem ze pewnie tych tematów mieliście tysiące poczytałem trochę ale zawsze jeden temat więcej to może ktoś nowy coś ciekawego napisze :)
Mianowicie zbliżam sie do wymiany forda mondeo mk3 2.0 tddi (niby to 2.0 ale jakiś wodotrysków nie ma ;/ Zwykły disel do poprawnej jazdy.) na audi a4 b6 1.8t i pytanie mam takie: jakie są wasze wrażenia z jazdy ? Chip wchodzi w gre ale to za jakiś czas chodzi mi o zwykłą seryjną jednostkę bez kombinowania. Jest czym sie zebrać ? :twisted: :twisted:
Ostatnio edytowany przez Kao, 05 Gru 2018, 21:15, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Ten dział nie jest odpowiedni dla tego tematu! Przenoszę
kubacz00
Nowicjusz

Prawo jazdy: 07 10 2000
Auto: Ford Mondeo mk3
Silnik: 2.0tddi
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

07 Gru 2018, 15:15

Lekki program, może jakaś malutka zmiana części plus lekka zamiana softu turbiny i 200 w zasięgu ;) Kumpel miał kiedyś 240km taką a4 b6, ale on wtedy wrzucił większe turbo i coś jeszcze zmieniał. A jazda jak to 1.8t - bardzo przyjemna :)
Kewlar85
Nowicjusz

11 Gru 2018, 14:24

No to chyba nie tylko mod z turbiną poszedł ze taki przyrost na tym bloku ;)
Exotic621
Nowicjusz

24 Wrz 2019, 16:14

Wersją 163 konną niestety nie jechałem ale 190 tak i jak na tą moc jedzie bardzo dobrze.
kraskeusz
Początkujący

Zdjęcia: 316
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Siłacz wagi lekkiej - kompaktowy crossover
    Po prezentacji Toyoty C-HR, kompaktowego crossovera japońskiej firmy, wśród mnóstwa pozytywnych komentarzy, w tym dotyczących awangardowej stylistyki i napędu hybrydowego, pojawiły się również pytania ...