Audi A4 B6- okazja czy złom?

17 Lip 2014, 21:52

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] audi a4 b6 ładna cena wszystko pięknie ale taka cena za takie auto które jest o wiele więcej warte co o tym myslicie czy okazja ? ;)
Draters
Początkujący

Prawo jazdy: 10 05 2010
Przebieg/rok: 31tys. km
Auto: honda civic
Silnik: 1.4
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1995

17 Lip 2014, 21:53

Tak napewno okazja,właściciel komisu będzie zadowolony jak go kupisz :wink:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

17 Lip 2014, 21:55

Po czym go oceniłeś ? :D
Draters
Początkujący

17 Lip 2014, 22:01

Znam dobrze temat zakupu A4 B6
W pierwszej kolejności poczytaj o tym silniku - nie jest to super jednostka.
W drugiej kolejności zobacz ile takie auta kosztują w Niemczech - fakt tańsze są tylko wersje z silnikiem 1.6 później jest 2.0 na równi z 2.5 tdi później 1.9TDI i 1.8T zwłaszcza 190 koni są najdroższe.
W cenie jakie jest to audi nie kupisz w De samochodu na kołach aby był dobry więc gdzie handlarz na nim zarobił ponosząc jeszcze koszty transportu. Fakt tych aut w DE jest dużo bo mają jeszcze Euro 4. Diesli już się raczej pozbyli ale cena jest zdecydowanie promocyjna za ten samochód nawet z tą wersją silnika.
Zacznij sprawdzanie od historii serwisowej tego auta. Weź VIN i działaj.
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 51
Miejscowość: Cała Polska
Auto: Nie mam

17 Lip 2014, 22:07

Dzięki wielkie, zmykam :)
Draters
Początkujący

17 Lip 2014, 22:13

Nie ma za co :) ale sam wiesz że okazji nie ma - a jak jest to jedna na milion i też trzeba się śpieszyć - ja tego auta nie przekreślam z racji na cenę ale fakt jest niska ...
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Światowy rekord SKODY Citigo CNG!
    SKODA Citigo CNG pokazała swoją klasę rekordowym osiągnięciem. Gerhard Plattner, mistrz oszczędnej jazdy, przebył SKODĄ na gaz ziemny 2 619 kilometrów przez Europę. Na trasie z Wenecji we Włoszech, do szwedzkiego Sztokholmu, ...

18 Lip 2014, 08:23

Za tyle to a4 B5 nieraz ciężko kupić z dobrym silnikiem, dobrym wyposażeniem i bezwypadkowy.. :?
Poza tym motozakup silnik ten jest jak najbardziej okej.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

18 Lip 2014, 08:50

Koniu nie mówię że jest całkowicie beznadziejny jak np. 2.5 tdi z początku produkcji B6 przed poprawkami.
Nie jest to jednak jednostka ciesząca się super opinią - lubi olej ale to jeszcze jest norma. Ma też wiele innych bolączek. Nie ma tragedii ale nie mogę nazwać 2.0 dobrą jednostką do tego auta.
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

18 Lip 2014, 09:50

Lubi olej? Znajomy dolewał czasem ale były to śladowe ilości. Poza tym silnik bezproblemowy, prędziej rozsypie się turbo w 1.8T.. Moim zdaniem to bardzo udana konstrukcja, zresztą mechanik dziadostwa by nie kupił.. :shock:
Narzekał jedynie na beznadziejne zawieszenie, które robił co 30 tysięcy km.
Koniu
Forumowicz VIP

18 Lip 2014, 10:07

Ok uznajmy że 2.0 ALT to dobra jednostka :) akurat temat A4 jest mi świetnie znany.
Nie będę cytował wszystkich opinii z forum tematycznego o A4 B6 2.0 ALT
,,Fajnie że bronicie 2.0 alt ale rzeczywistość nie jest taka różowa jak piszecie, a co napiszecie jak koledze trafi się model co bedzie brał olej? a prawdopodobienstwo jest wieksze na taki trafić i na taki co nie bierze, a jak wiemy narazie żaden remont na to nie pomaga, co do porównania do 1.8t to piszecie stereotypy człowieka który nigdy nie miał benzynowca z turbina, turbina jest elementem naprawialnym i nie kosztuje majątku, a daje duża frajde z jazdy, co do alt to chyba zapomnieliście o problemach z wariatorem, "oil min" , problemami ze sterowaniem kalpkami w dolocie, błędem zużytego katalizatora który występuje w związku z zużyciem oleju, nie wspominając o "zimnym vagu" przy instalacji lpg, coś tam można jeszcze wymieniać,,
Takie opinię są użytkowników w tym i moja swojego czasu jak jeździłem takim autem tylko z nieco innym silnikiem.
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

18 Lip 2014, 10:16

No dobra nie będę się kłócił, ja z mojego puntu widzenia uważam ten silnik za dobry, jak i znajomi a wady ma raczej każdy silnik :wink:
Koniu
Forumowicz VIP

18 Lip 2014, 10:20

Nie no pewnie że nie będziemy się kłócić :) nie po to jest forum i przepraszam jeżeli moja wypowiedź źle zabrzmiała. Nie chciałem dementować Twojej opinii bo wszystkie opinie są istotne i tak samo ważne.
Tak jak piszesz każdy silnik ma swoje wady i zalety. Ja napisałem ogólnie jaka panuje opinia ale od wszystkiego są odstępstwa. Jeden będzie chwalił drugi narzekał - norma. Niech kolega sam popyta użytkowników najlepiej takich co takie auto kupili jako nowe. Pewnie niewielu ale ...
:ok:
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

18 Lip 2014, 10:23

Nie no nie masz za co przepraszać, spokojnie ja nie daje bana/ostrzeżenia za inną opinię, każdy ma jakieś doświadczenia. Ty opisujesz swoje, ja swoje :ok:
Tak czy siak silnik na pewno nie jest zły jak np. TSI. Ma swoje wady i zalety :wink:
Koniu
Forumowicz VIP