Audi A4 b6 wyciek z maglownicy

06 Lis 2019, 08:05

Witam, mam problem z wyciekiem plynu do wspomagania. Rok temu oddalem maglownice do regeneracji i wszystko bylo ok. Teraz znowu zaczelo ubywac plynu do wspomagania. Plyn wycieka po kropelce, lecz nie zawsze. Zapewne wszystko zalezy od tego jak mocno skrecam kierownica. Czasem plyn zejdzie do zera.

Moje pytanie brzmi: czy to znowu maglownica czy moze jednak cieknie z innego miejsca? Jest jakis sposob to naprawic? Dodac jakis uszczelniacz?

Prosze o pomoc.

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

magic1847
Nowicjusz

Auto: Nie mam
  • 06 Lis 2019, 14:11

Nie masz już gwarancji?

Na zdjęciach nie widać z którego miejsca cieknie i musiałbyś sam to ustalić. Kolejna sprawa nie możesz jeździć jak płynu prawie nie ma bo ją wykończysz.

Czy często skręcasz do oporu i tak trzymasz? Warto tu delikatnie odpuścić przy samym końcu skrętu nie zmienisz a obciążenie będzie mniejsze.
    Cichy77
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
    Auto: Mam, często zmieniam!

06 Lis 2019, 21:26

U mnie jest ciezko zaparkowac i dosyc czesto musze mocno krecic. Jak zaczelo wyciekac to parkuje w innym miejscu, jest lepiej jednak i tak cieknie.

Filmik pokazujacy wyciek:

[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

magic1847
    Nowicjusz

07 Lis 2019, 12:56

magic1847 napisał(a):U mnie jest ciezko zaparkowac i dosyc czesto musze mocno krecic
    Ale to nie ma większego znaczenia i na pewno po roku powinno być dalej dobrze jak wszystko zostało poprawnie wykonane przy regeneracji.

Na filmiku widać że cieknie i chyba masz tam pęknięty przewód i to nie z samej maglownicy tylko z przewodu który do niej idzie. Ja nie widzę żeby po przewodach leciało tylko wylatuje olej w określonym miejscu (przy mocowaniu przewodów) i jest rozchlapywany w koło.

Obstawiam pęknięty przewód w tym miejscu.
    Cichy77
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
    Auto: Mam, często zmieniam!

08 Lis 2019, 15:50

Dziekuje bardzo za pomoc. Pozdrawiam
    magic1847
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

AUTOSALON i AUTOSERWIS 2009 / relacja
      W dniach 9 -11 października 2009 odbyła się jubileuszowa edycja Międzynarodowych Targów Motoryzacyjnych i Międzynarodowych Targów Technik Motoryzacyjnych AUTOSALON/AUTOSERWIS. Ofertę branży samochodowej zaprezentowało ...
      Uwaga na duże samochody ciężarowe (TIR’y)
      Duże samochody ciężarowe, potocznie zwane TIR-ami, można bardzo często spotkać na polskich drogach, nawet tych przebiegających przez miasto. W pobliżu tego rodzaju pojazdów, ze względu na ich rozmiary i masę oraz ograniczone ...